Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

1877-keiktrifto1.jpg
Κέικ με τριφτή ζύμη



Τούρτα μανταρίνι

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Παρασκευή, 04 Ιανουάριος 2013 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Ελαφριά τούρτα με γεύση μανταρίνι!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
12 άτομα
  •     Παντεσπάνι σπιτικό ή σαβαγιάρ.
  •     Κρέμα και επικάλυψη τούρτας:
  •     500 ml.κρέμα γάλακτος,
  •     7 γρ.ζελατίνη,
  •     1 βανίλια ή 1.κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας,
  •     8-10 μέτρια μανταρίνια ή 1 κονσέρβα 500 γρ.

Για την διακόσμηση:

  •     100 γρ τριμμένη σοκολάτα,
  •     1 μανταρίνη,
  •     γλάσο.

  Σιρόπι για το παντεσπάνι:

  •     φυσικό χυμό μανταρίνη ή πορτοκάλι,
  •     1/2 φλ. ζάχαρη.
Οδηγίες
  1. Ετοιμάζουμε το παντεσπάνι όπως στη συνταγή εδώ
  2. Βράζουμε τον χυμό με τη ζάχαρη περίπου 10-15 λεπτά μέχρι να αποκτήσουμε πηχτό σιρόπι, αν θέλουμε προς το τέλος ρίχνουμε τις φέτες μανταρινιού που έχουμε για την διακόσμηση της τούρτας.   
  3. Βάζουμε τη ζελατίνα σε χυμό μανταρινιού ή λίγο κρύο νερό.    Καθαρίζουμε τα μανταρίνια από τη φλούδα και τις ίνες τους, προσέχουμε μην έχουν κουκούτσια.
  4. Χτυπάμε στο μίξερ πολύ καλά την κρέμα γάλακτος με τη βανίλια. Στραγγίζουμε τη ζελατίνα και την προσθέτουμε στην κρέμα γάλακτος, χτυπάμε να ενωθούν τα υλικά.    Κόβουμε στην μέση κάθε φέτα μανταρινιού και προσθέτουμε στην κρέμα ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα να ενσωματωθούν.
  5. Βάζουμε το πρώτο παντεσπάνι σε πιατέλα, το σιροπιάζουμε και απάνω στρώνουμε την μισή ποσότητα κρέμας,    συνεχίζουμε με το δεύτερο παντεσπάνι-σιροπιάζουμε και πάλι κρέμα μανταρινιού.  Τελειώνουμε με το τρίτο παντεσπάνι και καλύπτουμε όλη την τούρτα με το γλάσο μας.
  6. Διακοσμούμε την τούρτα μας με λευκό γλάσο (ανακατεύοντας χυμό μανταρίνι ή πορτοκάλι με 2-3 φλ. άχνη) απάνω βάζουμε τα σιροπιασμένα μανταρίνια, στραγγισμένα από το σιρόπι!    Τέλος πασπαλίζουμε με την τριμμένη κουβερτούρα.
  7.  Βάζουμε στο ψυγείο αρκετές ώρες ή όλη νύχτα να παγώσει καλά.

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Παντεσπάνι μπορείτε να φτιάξετε της Μπιάνκα,εύκολο και αφράτο! έδώ

Διευκρίνηση στη συνταγή: Φουσκώνουμε τη σκόνη ζελατίνη στο χυμό ή σε 2-3 κ.σ. νερό. Στη συνέχεια τη ζεσταίνουμε ελαφρά να διαλυθεί και να γίνει υγρή . Την ανακατεύουμε στην κρέμα γάλακτος και χτυπάμε να γίνει κρέμα.

Σχόλια
Σχόλιο από giotasamos , Τρίτη, 08 Ιανουάριος 2013 vote imagevote imagevote imagevote image
ΤΗ ΖΕΛΑΤΙΝΗ ΔΕΝ ΤΗΝ ΖΕΣΤΑΙΝΟΥΜΕ?
Σχόλιο από vasiliki ver , Πέμπτη, 10 Ιανουάριος 2013
Γιώτα τη ζελατίνη τη ζεσταίνουμε σε 1 φλυτζάνι του καφέ ζεστό νερό και την προσθέτουμε στην κρέμα γάλακτος!!δικό μου το λάθος,δεν το διευκρίνησα στις οδηγίες.
Ηλιάννα σε ευχαριστώ για την διευκρίνηση!!
Μεταφορά στην κορυφή