Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Kansas Metropolis Chiefs at Contemporary Orleans
David77 8.1.2021 6:33
Is it year for the Patriots toward get started
David77 8.1.2021 6:32
Charvarius Ward guarantees his self-proclaimed
David77 8.1.2021 6:31
Charvarius Ward ensures his self-proclaimed lumpis
David77 8.1.2021 6:27
Knee-Jerk Reactions: Colts employ huge minute 50 %
David77 8.1.2021 6:27
Cowboys vs. 49ers ultimate problems short article
David77 8.1.2021 6:25
Bengals waive Takk McKinley and minimize Ohea
David77 8.1.2021 6:24
Panthers vs Lions: 4 issues with Delight of Detroi
David77 8.1.2021 6:24
Countless numbers demonstrate up for AFC East winn
David77 8.1.2021 6:22
Broncos announce 7 days 11 will be remaining house
AlrgoCeEe 26.12.2020 1:46
Falcoholinks: All the Falcons information oneself
AlrgoCeEe 26.12.2020 1:45
Jaguars husband or wife with Duval County Manager
AlrgoCeEe 26.12.2020 1:45
Silver Minings: Postgame response just after Raide
AlrgoCeEe 26.12.2020 1:43
2020 Houston Texans Activity Working day Reside: T
AlrgoCeEe 26.12.2020 1:42
The Steelerschecklist of harm grows likely into 7
AlrgoCeEe 26.12.2020 1:41
Seahawks GM John Schneider incorporates performed
AlrgoCeEe 26.12.2020 1:40
Pod-TST: Recuperating against Rams reduction towar
AlrgoCeEe 26.12.2020 1:38
Panthers 23 Falcons 16: 8 winners versus Carolina
Jeremiah 3.12.2020 9:22
Bengals cornerback Adam Jones pleads guilty to
Jeremiah 3.12.2020 9:21
Teams without a bye have a tough road to the Super
Jeremiah 3.12.2020 9:20
Περισσότερα...


Σπανακόπιτα της Σοφουλέλας

recipe image
Προστέθηκε απόsofouleli, Δευτέρα, 26 Ιούλιος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 5 χρήστες ψήφισαν
κανένας
Περιγραφή

Eύκολος τρόπος για να έχεις πίτα . Τέτοια πίτα που ούτε θα πιστεύεις ότι την έφτιαξες ακόμα και συ που δεν ξέρεις να ανοίγεις φύλλα .

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Άλλες κατηγορίες

Υλικά για τα φύλλα

1 μεγάλο ποτήρι νερό
1 μπεϊκιν
1 κοφτή κ . σ . αλάτι
1 κοφτή κ . σ . ζάχαρη
1 φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ ξύδι
1 φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ σπορέλαιο
1 κιλό αλεύρι ειδικό για φύλλα
3 / 4 βούτυρο σκληρό [ πλάκα με το χρυσό περιτύλιγμα ]

Υλικά για τη γέμιση

3 / 4 κιλού σπανάκι [ φρέσκο ζεματισμένο , ή κατεψυγμένο ]
1 / 2 κούπα σπορέλαιο [ φλιτζάνα του νες καφέ μέτριο ]
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό κομμένο σε πολύ μικρά καβάκια ή κομμένο στο μούλτι .
3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα [ προαιρετικά ]
1 / 2 κούπα ή μισό ματσάκι μαϊντανό
1 / 2 κούπα δυόσμο
1 / 2 κούπα άνηθο
1 κ.γλ. πιπέρι και σε όσους αρέσουν τα κοφτερά περισσότερο
1 κ , . σ . κοφτή αλάτι

3-4 αβγά
1 / 2 κιλό τυρί φέτα χοντροκομμένο στο χέρι

Οδηγίες




Για τα φύλλα

1. Σε μια κούπα ρίχνουμε το νερό και όλα τα υλικά μαζί .
2. Προσθέτουμε και το αλεύρι στο τέλος σιγά - σιγά γιατί ίσως και δεν χρειασθεί όλο .
3. Πλάθουμε καλά ώστε η ζύμη να γίνει σφιχτή κάπως , ενώ στα φύλλα που ανοίγουμε κανονικά , ένα - ένα θέλει μαλακή .
4. Κόβουμε σε μικρές μπαλίτσες σε μέγεθος μεγαλύτερο ενός καρυδιού μεγάλου , - δεν μπορώ αλλιώς να το προσδιορίσω , - για 8 φύλλα επάνω , 8 κάτω ( και 4 στη μέση προαιρετικά . )
5. Σε ένα τηγανάκι βάζω το βούτυρο και σε πολύ σιγανή φωτιά προσπαθώ να το λιώσω με προσοχή σε μορφή κρέμας . Μόλις πάει να γίνει σαν λάδι το παίρνουμε από το μάτι .
6. Ανοίγουμε τα 8 φυλλαράκια σε μέγεθος ενός πιάτου ρηχού και τα τοποθετούμε σε μία αλευρωμένη βάση , αφού αλείψουμε το καθένα με αρκετή ποσότητα βουτύρου με ένα πινέλο ζαχ / κης ( γι ' αυτό και δεν το λιώνουμε πολύ για να παίρνει αρκετή ποσότητα βουτύρου ) .
7.Τα τοποθετουμε ως εξής : 8 φύλλα - αλευρώνουμε - αλουμινόχαρτο -4 φύλλα - αλευρώνουμε - 8 φύλλα - αλευρώνουμε και το πάνω φύλλο και τυλίγουμε με μιά μεμβράνη για να το τοποθετήσουμε στο ψυγείο για 6 ώρες ή και για την επόμενη μέρα . Να μη παίρνει αέρα και ξεραθεί .

Γέμιση

Σε μία μικρή κατσαρόλα , ρίχνουμε το σπορέλαιο και όταν ζεσταθεί ρίχνουμε τα κρεμμύδια , το σπανάκι ( όπως είπαμε παραπάνω ) , και τα υπόλοιπα υλικά εκτός του τυριού και των αβγών . Οταν κρυώσει , προσθέτουμε κι αυτά τα αυγά και το τυρί .

καλά ανακατεύουμε Τ » και απλώνουμε σε δυο μέρη . (8 φύλλα - γέμιση - 4 φύλλα - γέμιση -8 φύλλα ) .

Bουτυρώνουμε το ταψί , και παίρνουμε τα 8 φύλλα μαζί και σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε ένα φύλλο όσο είναι το ταψί μας Νο 40.

Αλείφουμε με σπορέλαιο . Ψήνουμε σε 200 βαθμ . για μιά ώρα περίπου . Επομένως με τρία φύλλα κάνουμε πίτα . Οταν ψηθεί θα φαίνονται 20 φύλλα .

Λίγα μυστικά ακόμα

Είναι μια ωραία συνταγή για πίτα και μάλιστα ο τρόπος που γίνεται το φύλλο είναι πανεύκολος .
Κάνω όταν έχω όρεξη και πάντα έχω στην κατάψυξη .

Μπορείτε να τα ετοιμάσετε από την προηγούμενη και να τα ανοίγετε την επομένη .

Εγώ φτιάχνω όλες τις πίτες με αυτά τα φύλλα .

Ο δυόσμος εδώ επικρατεί και δίνει μια απίθανη γεύση .

Oι φωτογραφίες είναι από τη Bianka που έφτιαξε τη συνταγή και τη φωτογράφισε .

Σχόλια
Σχόλιο από sofouleli , Τετάρτη, 28 Ιούλιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Eυχαριστώ Σφακιανέ μου,μην μπερδεύεσαι,για να ξεχωρίζεις τα τρεία φύλλα 8,4,8 βάζεις ενδιάμεσα αλουμινόχαρτο για να τα παίρνεις χωρίς να κολήσουν μεταξύ τους.
Μπορούμε να παραλείψουμε τα 4 φύλλα στη μέση και να βάλουμε μονο πάνω - κάτω.
Ηλιάνα μου υπαρχει στη διατύπωση ενα λάθος στο 5. και στην αρχή της δεύτερης παραγράφου στή γέμιση .
Σχόλιο από marianta , Πέμπτη, 29 Ιούλιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Sofouleli μας έδωσες μια πίτα πολλών αστέρων...και σκουφιών φυσικά.
Σχόλιο από sofouleli , Σάββατο, 31 Ιούλιος 2010
Επειδη κανω πίτες πολλα χρόνια,ανοίγοντας φύλλα βεβαίως, κουράσθηκα και προσπαθώ να βρώ πιο ξεκούραστες λύσεις.Μια είναι και αυτή.
Έχω να πω ομως ο,τι η γέμιση αυτή ειναι πολύ νόστιμη οχι γιατι την κάνω εγω ,αλλά κι εγω δοκιμάζω και κλέβω ιδέες.Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια μου δινετε κουράγιο να σας δώσω άλλη μια τέλεια....πίτα βέβαια σαν ΄΄πιτού'' που είμαι.
Σχόλιο από SORINA , Τετάρτη, 27 Ιούλιος 2011
Μπραβο φιλη μου χρυσοχερα........
Σχόλιο από sofouleli , Κυριακή, 23 Σεπτέμβριος 2018 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
οι οδηγιες, μαλλον οι φωτογρ. με την διαδικασια δεν ειναι δικες μου υπ οψιν.
Μεταφορά στην κορυφή