Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Plasmolifting Σωλήνες PRP
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:09
With Fournette Back again, How Massive of a Will
Rickey 16.8.2021 6:35
What Are The Saints Strongest Employment Likely In
Rickey 16.8.2021 6:35
Vrabel Ranks Amongst Belichick's Most straightforw
Rickey 16.8.2021 6:34
Kansas Metropolis Chiefs Exchange for Baltimore
Rickey 16.8.2021 6:33
2022 WR Kevin Thomas Announces Greatest 5
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Keep an eye on with Bengals O
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Observe with Bengals OTAs Loo
Rickey 16.8.2021 6:31
Who is Highest Possibly toward Incorporate a Break
Rickey 16.8.2021 6:30
Costs Dion Dawkins towards To start with Qualified
Rickey 16.8.2021 6:29
Απ:NFL reinstates Cowboys Aldon Smith, who las...
jiuer7845 7.8.2021 13:08
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
jiuer7845 7.8.2021 13:08
Απ:Μπισκότα πραλίνας
jiuer7845 7.8.2021 13:06
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
jiuer7845 7.8.2021 13:01
Re: Как создать новую тему в crpsc.org.br ??
jiuer7845 7.8.2021 13:01
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Σπανακόπιτα της Σοφουλέλας

recipe image
Προστέθηκε απόsofouleli, Δευτέρα, 26 Ιούλιος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 5 χρήστες ψήφισαν
κανένας
Περιγραφή

Eύκολος τρόπος για να έχεις πίτα . Τέτοια πίτα που ούτε θα πιστεύεις ότι την έφτιαξες ακόμα και συ που δεν ξέρεις να ανοίγεις φύλλα .

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Άλλες κατηγορίες

Υλικά για τα φύλλα

1 μεγάλο ποτήρι νερό
1 μπεϊκιν
1 κοφτή κ . σ . αλάτι
1 κοφτή κ . σ . ζάχαρη
1 φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ ξύδι
1 φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ σπορέλαιο
1 κιλό αλεύρι ειδικό για φύλλα
3 / 4 βούτυρο σκληρό [ πλάκα με το χρυσό περιτύλιγμα ]

Υλικά για τη γέμιση

3 / 4 κιλού σπανάκι [ φρέσκο ζεματισμένο , ή κατεψυγμένο ]
1 / 2 κούπα σπορέλαιο [ φλιτζάνα του νες καφέ μέτριο ]
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό κομμένο σε πολύ μικρά καβάκια ή κομμένο στο μούλτι .
3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα [ προαιρετικά ]
1 / 2 κούπα ή μισό ματσάκι μαϊντανό
1 / 2 κούπα δυόσμο
1 / 2 κούπα άνηθο
1 κ.γλ. πιπέρι και σε όσους αρέσουν τα κοφτερά περισσότερο
1 κ , . σ . κοφτή αλάτι

3-4 αβγά
1 / 2 κιλό τυρί φέτα χοντροκομμένο στο χέρι

Οδηγίες




Για τα φύλλα

1. Σε μια κούπα ρίχνουμε το νερό και όλα τα υλικά μαζί .
2. Προσθέτουμε και το αλεύρι στο τέλος σιγά - σιγά γιατί ίσως και δεν χρειασθεί όλο .
3. Πλάθουμε καλά ώστε η ζύμη να γίνει σφιχτή κάπως , ενώ στα φύλλα που ανοίγουμε κανονικά , ένα - ένα θέλει μαλακή .
4. Κόβουμε σε μικρές μπαλίτσες σε μέγεθος μεγαλύτερο ενός καρυδιού μεγάλου , - δεν μπορώ αλλιώς να το προσδιορίσω , - για 8 φύλλα επάνω , 8 κάτω ( και 4 στη μέση προαιρετικά . )
5. Σε ένα τηγανάκι βάζω το βούτυρο και σε πολύ σιγανή φωτιά προσπαθώ να το λιώσω με προσοχή σε μορφή κρέμας . Μόλις πάει να γίνει σαν λάδι το παίρνουμε από το μάτι .
6. Ανοίγουμε τα 8 φυλλαράκια σε μέγεθος ενός πιάτου ρηχού και τα τοποθετούμε σε μία αλευρωμένη βάση , αφού αλείψουμε το καθένα με αρκετή ποσότητα βουτύρου με ένα πινέλο ζαχ / κης ( γι ' αυτό και δεν το λιώνουμε πολύ για να παίρνει αρκετή ποσότητα βουτύρου ) .
7.Τα τοποθετουμε ως εξής : 8 φύλλα - αλευρώνουμε - αλουμινόχαρτο -4 φύλλα - αλευρώνουμε - 8 φύλλα - αλευρώνουμε και το πάνω φύλλο και τυλίγουμε με μιά μεμβράνη για να το τοποθετήσουμε στο ψυγείο για 6 ώρες ή και για την επόμενη μέρα . Να μη παίρνει αέρα και ξεραθεί .

Γέμιση

Σε μία μικρή κατσαρόλα , ρίχνουμε το σπορέλαιο και όταν ζεσταθεί ρίχνουμε τα κρεμμύδια , το σπανάκι ( όπως είπαμε παραπάνω ) , και τα υπόλοιπα υλικά εκτός του τυριού και των αβγών . Οταν κρυώσει , προσθέτουμε κι αυτά τα αυγά και το τυρί .

καλά ανακατεύουμε Τ » και απλώνουμε σε δυο μέρη . (8 φύλλα - γέμιση - 4 φύλλα - γέμιση -8 φύλλα ) .

Bουτυρώνουμε το ταψί , και παίρνουμε τα 8 φύλλα μαζί και σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε ένα φύλλο όσο είναι το ταψί μας Νο 40.

Αλείφουμε με σπορέλαιο . Ψήνουμε σε 200 βαθμ . για μιά ώρα περίπου . Επομένως με τρία φύλλα κάνουμε πίτα . Οταν ψηθεί θα φαίνονται 20 φύλλα .

Λίγα μυστικά ακόμα

Είναι μια ωραία συνταγή για πίτα και μάλιστα ο τρόπος που γίνεται το φύλλο είναι πανεύκολος .
Κάνω όταν έχω όρεξη και πάντα έχω στην κατάψυξη .

Μπορείτε να τα ετοιμάσετε από την προηγούμενη και να τα ανοίγετε την επομένη .

Εγώ φτιάχνω όλες τις πίτες με αυτά τα φύλλα .

Ο δυόσμος εδώ επικρατεί και δίνει μια απίθανη γεύση .

Oι φωτογραφίες είναι από τη Bianka που έφτιαξε τη συνταγή και τη φωτογράφισε .

Σχόλια
Σχόλιο από sofouleli , Τετάρτη, 28 Ιούλιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Eυχαριστώ Σφακιανέ μου,μην μπερδεύεσαι,για να ξεχωρίζεις τα τρεία φύλλα 8,4,8 βάζεις ενδιάμεσα αλουμινόχαρτο για να τα παίρνεις χωρίς να κολήσουν μεταξύ τους.
Μπορούμε να παραλείψουμε τα 4 φύλλα στη μέση και να βάλουμε μονο πάνω - κάτω.
Ηλιάνα μου υπαρχει στη διατύπωση ενα λάθος στο 5. και στην αρχή της δεύτερης παραγράφου στή γέμιση .
Σχόλιο από marianta , Πέμπτη, 29 Ιούλιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Sofouleli μας έδωσες μια πίτα πολλών αστέρων...και σκουφιών φυσικά.
Σχόλιο από sofouleli , Σάββατο, 31 Ιούλιος 2010
Επειδη κανω πίτες πολλα χρόνια,ανοίγοντας φύλλα βεβαίως, κουράσθηκα και προσπαθώ να βρώ πιο ξεκούραστες λύσεις.Μια είναι και αυτή.
Έχω να πω ομως ο,τι η γέμιση αυτή ειναι πολύ νόστιμη οχι γιατι την κάνω εγω ,αλλά κι εγω δοκιμάζω και κλέβω ιδέες.Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια μου δινετε κουράγιο να σας δώσω άλλη μια τέλεια....πίτα βέβαια σαν ΄΄πιτού'' που είμαι.
Σχόλιο από SORINA , Τετάρτη, 27 Ιούλιος 2011
Μπραβο φιλη μου χρυσοχερα........
Σχόλιο από sofouleli , Κυριακή, 23 Σεπτέμβριος 2018 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
οι οδηγιες, μαλλον οι φωτογρ. με την διαδικασια δεν ειναι δικες μου υπ οψιν.
Μεταφορά στην κορυφή