Μαγειρικές διαδρομές
Η Ταϊλάνδη και η κουζίνα της
Συντάχθηκε απο τον/την Hlianna
H Ταϊλανδέζικη κουζίνα είναι ένα μίγμα πληθωρικής και συνάμα εκλεπτυσμένης μαγειρικής. Ένα ανακάτεμα πολύχρωμων υλικών και αναπάντεχων γευστικών συνδυασμών που οδηγεί ακόμα και τους πιο μυημένους σε συναρπαστικές γαστρονομικές εμπειρίες.
Νάουσα VS Super Νάουσα
Συντάχθηκε απο τον/την Ελευθερία Τσιτσιπά
Ξινόμαυρο: Όλοι συμφωνούμε ότι πρόκειται για μία από τις ευγενέστερες (αν όχι την ευγενέστερη) γηγενείς ερυθρές ποικιλίες αμπέλου. Πώς όμως την προτιμάμε: ατόφια ή με…προσμίξεις;
Beaujolais nouveau est arrive….!!!
Συντάχθηκε απο τον/την Τσιτσιπά Ελευθερία
Το Beaujolais nouveau είναι ένα ερυθρό κρασί, που παράγεται από σταφύλια της ποικιλίας Gamay , από την περιοχή του Beaujolais της Γαλλίας.
Εργαστήριο μανιταρογνωσίας στα Γρεβενά και γνωριμία με τον κρόκο Κοζάνης
Συντάχθηκε απο τον/την Ελευθερία Τσιτσιπά
Για τους λάτρεις των μανιταριών και του κρόκου, ένα νέο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο μέρος όπου καλλιεργούνται και παρασκευάζονται.
Περισσότερα: Εργαστήριο μανιταρογνωσίας στα Γρεβενά και γνωριμία με τον κρόκο Κοζάνης
Εκπαιδευτικά Προγράμματα από το Κτήμα Γεροβασιλείου
Συντάχθηκε απο τον/την Ελευθερία Τσιτσιπά
Το Κτήμα Γεροβασιλείου, με έδρα την Επανομή Θεσσαλονίκης, είναι επισκέψιμο και από σχολεία, πραγματοποιώντας ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα ειδικά σχεδιασμένα για διάφορες ηλικιακές ομάδες.
Περισσότερα: Εκπαιδευτικά Προγράμματα από το Κτήμα Γεροβασιλείου
Η συνταγή της Θεσσαλονίκης από το Ζύθο
Συντάχθηκε απο τον/την Ελευθερία Τσιτσιπά
Ο Ζύθος, στη Θεσσαλονίκη, σας δίνει τη δυνατότητα να συμμετάσχετε σ’ ένα διαγωνισμό, στέλνοντας τη συνταγή σας που κατά τη γνώμη σας εκφράζει τη Θεσσαλονίκη.
Thessaloniki Food Festival
Συντάχθηκε απο τον/την Ελευθερία Τσιτσιπά
Η γιορτή γεύσεων της Θεσσαλονίκης ξεκινά!
Εγκαινιάζεται την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου, το Φεστιβάλ Γαστρονομίας που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Παιδείας και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, θέτοντας
Το Τσίπουρο
Συντάχθηκε απο τον/την Hlianna
Το τσίπουρο είναι ένα ελληνικό αλκοολούχο ποτό το οποίο ξεκίνησε την πορεία του πριν από επτά περίπου αιώνες στα μοναστήρια του Αγίου Όρους.
Γνωρίζουμε το σταμναγκάθι;
Συντάχθηκε απο τον/την Hlianna
Το σταμναγκάθι ή "κιχωριον το ακανθωδες" είναι ουσιαστικά μια άγρια ποικιλία ραδίκι.
Η φύση έχει βάλει όλη της την τέχνη και όλη της την σοφία για να δημιουργήσει αυτό το φυτό με τέτοιο τρόπο ώστε
Δαχτυλίδια για πετσέτες
Συντάχθηκε απο τον/την Hlianna
Φτιάχνουμε διακοσμητικά μπισκότα δαχτυλίδια για τις πετσέτες μας, που όμως τρώγονται.
Toύρτα των ....αγγέλων
Συντάχθηκε απο τον/την Hlianna
Μια τούρτα ανάλαφρη, εντυπωσιακή σε όγκο, νόστιμη και υγιεινή, διότι δεν περιέχει λιπαρά και χολιστερόλη. Μια βάση τούρτας σε πολλές παραλλαγές!
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL