Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Plasmolifting Σωλήνες PRP
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:09
With Fournette Back again, How Massive of a Will
Rickey 16.8.2021 6:35
What Are The Saints Strongest Employment Likely In
Rickey 16.8.2021 6:35
Vrabel Ranks Amongst Belichick's Most straightforw
Rickey 16.8.2021 6:34
Kansas Metropolis Chiefs Exchange for Baltimore
Rickey 16.8.2021 6:33
2022 WR Kevin Thomas Announces Greatest 5
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Keep an eye on with Bengals O
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Observe with Bengals OTAs Loo
Rickey 16.8.2021 6:31
Who is Highest Possibly toward Incorporate a Break
Rickey 16.8.2021 6:30
Costs Dion Dawkins towards To start with Qualified
Rickey 16.8.2021 6:29
Απ:NFL reinstates Cowboys Aldon Smith, who las...
jiuer7845 7.8.2021 13:08
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
jiuer7845 7.8.2021 13:08
Απ:Μπισκότα πραλίνας
jiuer7845 7.8.2021 13:06
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
jiuer7845 7.8.2021 13:01
Re: Как создать новую тему в crpsc.org.br ??
jiuer7845 7.8.2021 13:01
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

4132-striftoglykoken.jpg
Στριφτό γλυκό ψωμί



Εκμέκ κανταΐφι Βασιλόπιτα

recipe image
Προστέθηκε απόΕ.Φ., Σάββατο, 02 Ιανουάριος 2016
none
Περιγραφή

Έβαλα το νόμισμα της Βασιλόπιτας σε ένα υπέροχο γλύκισμα!

Συστατικά
  • 1 πακέτο καταίφι 1/2 κιλού.
  • 1/2 φλιτζάνι φρέσκο βούτυρο λιωμένο.
  • Για γαρνίρισμα:
  • 250 γραμμάρια φυστίκια αιγινίτικα καθαρισμένα και κοπανισμένα.
  • Φρουί γλασσέ κερασάκια.
  • Για την σαντιγύ:
  • 1 μεγάλη κρέμα γάλακτος(500 γραμμάρια)χτυπημένη σε σαντιγύ με 4 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη και άρωμα βανίλιας.
  • Για το σιρόπι:
  • 3 ποτήρια του νερού ζάχαρη,
  • 3 ποτήρια του νερού νερό.
  • Λίγο ξύσμα λεμονιού, βράσιμο 5 λεπτά.
  • Για την πατισερί:
  • 3 και 1/2 ποτήρι γάλα,
  • 1 κουταλιά φρέσκο βούτυρο,
  • 6 κουταλιές σούπας αλεύρι,
  • 4 κουταλιές της σούπας κόρν-φλάουρ,
  • 1 και 1/2 ποτήρι ζάχαρη,
  • άρωμα βανίλιας,
  • άκόμη 1 ποτήρι γάλα,
  • 6 κρόκους αυγών.
Οδηγίες
  1. Βουτυρώνουμε το μεγάλο ταψί της κουζίνας,και ξάνουμε πολύ καλά το καταίφι να γίνει αφράτο,το στρώνουμε προσεκτικά στο ταψί να έχει παντού το ίδιο ύψος,ραντίζουμε με το λιωμένο βούτυρο και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσε.
  2. Μόλις το βγάλουμε το σιροπιάζουμε σταδιακά με το χλιαρό σιρόπι μας,δηλαδή σε 2 δόσεις με κουτάλι να πάει παντού στο γλυκό.
  3. Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα τα 3 και 1/2 ποτήρια νερού γάλα με 1 κουταλιά φρέσκο βούτυρο.
  4. Σε βαθύ σκεύος ανακατεύουμε το αλεύρι με το κόρν φλάουρ,προσθέτουμε το 1 και1/2 ποτήρι ζάχαρη,το άρωμα βανίλιας,προσθέτουμε σιγά-σιγά το ένα ποτήρι γάλα,ανακατεύουμε καλά να μην σβολιάσει.
  5. Χτυπάμε καλά τους 6 κρόκους ,και τους προσθέτουμε και αυτούς.Όλο μαζί το μείγμα το προσθέτουμε στο ζεστό γάλα,(3και 1/2 ποτήρια)ανακατεύουμε συνεχώς σε σιγανή φωτιά και γρήγορα για να μην σβολιάσει,έως ότου πήξει.
  6. Αφήνουμε να κρυώσει σκεπασμένη,μόλις κρυώσει ρίχνουμε το 1/5 της σαντιγύ και ανακατεύουμε καλά.
  7. Βάζουμε το νόμισμα στο καταίφι,στρώνουμε από πάνω την κρέμα πατισερί ,μετά την σαντιγύ,και στο τέλος το αιγινίτικο φυστίκι και τα κερασάκια μας!
Λίγα μυστικά ακόμα

Ωραιότατο γλυκό που φυσικά το σερβίρουμε όλο τον χρόνο και σε κάθε περίπτωση.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή