Εκμέκ κανταΐφι Βασιλόπιτα
- 1 πακέτο καταίφι 1/2 κιλού.
- 1/2 φλιτζάνι φρέσκο βούτυρο λιωμένο.
- Για γαρνίρισμα:
- 250 γραμμάρια φυστίκια αιγινίτικα καθαρισμένα και κοπανισμένα.
- Φρουί γλασσέ κερασάκια.
- Για την σαντιγύ:
- 1 μεγάλη κρέμα γάλακτος(500 γραμμάρια)χτυπημένη σε σαντιγύ με 4 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη και άρωμα βανίλιας.
- Για το σιρόπι:
- 3 ποτήρια του νερού ζάχαρη,
- 3 ποτήρια του νερού νερό.
- Λίγο ξύσμα λεμονιού, βράσιμο 5 λεπτά.
- Για την πατισερί:
- 3 και 1/2 ποτήρι γάλα,
- 1 κουταλιά φρέσκο βούτυρο,
- 6 κουταλιές σούπας αλεύρι,
- 4 κουταλιές της σούπας κόρν-φλάουρ,
- 1 και 1/2 ποτήρι ζάχαρη,
- άρωμα βανίλιας,
- άκόμη 1 ποτήρι γάλα,
- 6 κρόκους αυγών.
- Βουτυρώνουμε το μεγάλο ταψί της κουζίνας,και ξάνουμε πολύ καλά το καταίφι να γίνει αφράτο,το στρώνουμε προσεκτικά στο ταψί να έχει παντού το ίδιο ύψος,ραντίζουμε με το λιωμένο βούτυρο και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσε.
- Μόλις το βγάλουμε το σιροπιάζουμε σταδιακά με το χλιαρό σιρόπι μας,δηλαδή σε 2 δόσεις με κουτάλι να πάει παντού στο γλυκό.
- Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα τα 3 και 1/2 ποτήρια νερού γάλα με 1 κουταλιά φρέσκο βούτυρο.
- Σε βαθύ σκεύος ανακατεύουμε το αλεύρι με το κόρν φλάουρ,προσθέτουμε το 1 και1/2 ποτήρι ζάχαρη,το άρωμα βανίλιας,προσθέτουμε σιγά-σιγά το ένα ποτήρι γάλα,ανακατεύουμε καλά να μην σβολιάσει.
- Χτυπάμε καλά τους 6 κρόκους ,και τους προσθέτουμε και αυτούς.Όλο μαζί το μείγμα το προσθέτουμε στο ζεστό γάλα,(3και 1/2 ποτήρια)ανακατεύουμε συνεχώς σε σιγανή φωτιά και γρήγορα για να μην σβολιάσει,έως ότου πήξει.
- Αφήνουμε να κρυώσει σκεπασμένη,μόλις κρυώσει ρίχνουμε το 1/5 της σαντιγύ και ανακατεύουμε καλά.
- Βάζουμε το νόμισμα στο καταίφι,στρώνουμε από πάνω την κρέμα πατισερί ,μετά την σαντιγύ,και στο τέλος το αιγινίτικο φυστίκι και τα κερασάκια μας!
Ωραιότατο γλυκό που φυσικά το σερβίρουμε όλο τον χρόνο και σε κάθε περίπτωση.