Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Buy fake Canadian banknotes
scottbowerss032 6.8.2022 10:20
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ




Εκμέκ κανταΐφι Βασιλόπιτα

recipe image
Προστέθηκε απόΕ.Φ., Σάββατο, 02 Ιανουάριος 2016
none
Περιγραφή

Έβαλα το νόμισμα της Βασιλόπιτας σε ένα υπέροχο γλύκισμα!

Συστατικά
  • 1 πακέτο καταίφι 1/2 κιλού.
  • 1/2 φλιτζάνι φρέσκο βούτυρο λιωμένο.
  • Για γαρνίρισμα:
  • 250 γραμμάρια φυστίκια αιγινίτικα καθαρισμένα και κοπανισμένα.
  • Φρουί γλασσέ κερασάκια.
  • Για την σαντιγύ:
  • 1 μεγάλη κρέμα γάλακτος(500 γραμμάρια)χτυπημένη σε σαντιγύ με 4 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη και άρωμα βανίλιας.
  • Για το σιρόπι:
  • 3 ποτήρια του νερού ζάχαρη,
  • 3 ποτήρια του νερού νερό.
  • Λίγο ξύσμα λεμονιού, βράσιμο 5 λεπτά.
  • Για την πατισερί:
  • 3 και 1/2 ποτήρι γάλα,
  • 1 κουταλιά φρέσκο βούτυρο,
  • 6 κουταλιές σούπας αλεύρι,
  • 4 κουταλιές της σούπας κόρν-φλάουρ,
  • 1 και 1/2 ποτήρι ζάχαρη,
  • άρωμα βανίλιας,
  • άκόμη 1 ποτήρι γάλα,
  • 6 κρόκους αυγών.
Οδηγίες
  1. Βουτυρώνουμε το μεγάλο ταψί της κουζίνας,και ξάνουμε πολύ καλά το καταίφι να γίνει αφράτο,το στρώνουμε προσεκτικά στο ταψί να έχει παντού το ίδιο ύψος,ραντίζουμε με το λιωμένο βούτυρο και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσε.
  2. Μόλις το βγάλουμε το σιροπιάζουμε σταδιακά με το χλιαρό σιρόπι μας,δηλαδή σε 2 δόσεις με κουτάλι να πάει παντού στο γλυκό.
  3. Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα τα 3 και 1/2 ποτήρια νερού γάλα με 1 κουταλιά φρέσκο βούτυρο.
  4. Σε βαθύ σκεύος ανακατεύουμε το αλεύρι με το κόρν φλάουρ,προσθέτουμε το 1 και1/2 ποτήρι ζάχαρη,το άρωμα βανίλιας,προσθέτουμε σιγά-σιγά το ένα ποτήρι γάλα,ανακατεύουμε καλά να μην σβολιάσει.
  5. Χτυπάμε καλά τους 6 κρόκους ,και τους προσθέτουμε και αυτούς.Όλο μαζί το μείγμα το προσθέτουμε στο ζεστό γάλα,(3και 1/2 ποτήρια)ανακατεύουμε συνεχώς σε σιγανή φωτιά και γρήγορα για να μην σβολιάσει,έως ότου πήξει.
  6. Αφήνουμε να κρυώσει σκεπασμένη,μόλις κρυώσει ρίχνουμε το 1/5 της σαντιγύ και ανακατεύουμε καλά.
  7. Βάζουμε το νόμισμα στο καταίφι,στρώνουμε από πάνω την κρέμα πατισερί ,μετά την σαντιγύ,και στο τέλος το αιγινίτικο φυστίκι και τα κερασάκια μας!
Λίγα μυστικά ακόμα

Ωραιότατο γλυκό που φυσικά το σερβίρουμε όλο τον χρόνο και σε κάθε περίπτωση.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή