Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Κάνναβη σε τροφές
Athina P 4.1.2019 18:03
Απ:Μέτρημα υλικών
pripankaj 17.11.2018 8:55
Περισσότερα...


Κωκ ταψιού

recipe image
Προστέθηκε απόΝει, Πέμπτη, 09 Ιούλιος 2015 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Τώρα το αγαπημένο μας κωκ και σε άλλη μορφή, στο ταψί!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες

παντεσπάνι

  • 6 αυγα
  • 1 1/2 φλυτζανα τσαγιου ζαχαρη
  • 2 φλυτζανες τσαγιου φαριν απ
  • 1 κουταλια γλ. μπεικιν
  • 2-3 βανιλετα

κρεμα

  • 1 λιτρο φρεσκο γαλα
  • 2 αυγα [ελαφρως χτυπημενα ]
  • 8 κουταλιες σουπας κοφτες ανθος αραβοσιτου βανιλια, ΟΧΙ στιγμης
  • 1 βιταμ 250γρ
  • 1 1/2 ποτηρι νερου ζαχαρη
  • 2 βανιλετα

Γλασο (το γαλσο γινεται παντα τελευταιο και αφου εχω ενωσει το παντεσπανι με την κρεμα)

  • 2 ποτηρια νερου, νερο
  • 7 κουταλιες σουπας κακαο
  • 4 κουταλιες σουπας ανθος αραβοσιτου βανιλια, κοφτες
  • 2 κουταλιες βιταμ
  • 1 1/2 φλυτζανα τσαγιου ζαχαρη
  • 1-2 βανιλετα
Οδηγίες
  1. Παντεσπάνι: χτυπαω αυγα +ζαχαρη να αφρατεψουν στο μιξερ, μετα ριχνω αλευρι +μπεικιν και ανακατευω παλι.
  2. Βαζω το μειγμα σε ενα μεγαλο πυρεξ 32χ27ειναι το δικο μου, που εχω στρωσει μεσα λαδοκολλα και ψηνω στους 160-170 βαθμους στον αερα για 40 λεπτα, αναλογα το φουρνο.
  3. Κρέμα: ολα μαζι στην κατσαρολα να πηξουν ανακατευοντας συνεχως με ξυλινη κουταλα.
  4. Όταν γινει το παντεσπανι το αναποδογυριζω και βγαζω τη λαδοκολλα και το χωριζω στη μεση οριζοντια, βαζω το μισο στο πυρεξ και ριχνω μεσα την κρεμα και σκεπαζω με το αλλο μισο.
  5. Γλάσο: ολα μαζι στην κατσαρολα μεχρι να πηξουν, και το ριχνω καυτο στο γλυκο
  6. Το αφηνω λιγο να κρυωσει και το βαζω στο ψυγειο! Δεν το κοβουμε ποτε την ιδια μερα!

Λίγα μυστικά ακόμα

Τη συνταγή την ειδα από Νίκη Μαν.

Σχόλια
Σχόλιο από ΕΛΕΝΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ , Τρίτη, 18 Απρίλιος 2017 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ειναι το αγαπημενο μας γλυκο! Το συνιστώ ανεπιφύλακτα! Εγω από βαζω 4 ΚΣ άνθος να αραβοσίτου βανίλια και 4 ΚΣ μπανάνα και γινεται....
Μεταφορά στην κορυφή