Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Περισσότερα...


Μοσχαράκι ρολό λεμονάτο

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Πέμπτη, 25 Ιανουάριος 2018
none
Περιγραφή

Νόστιμο και εμφανίσιμο το μοσχαράκι μας το λεμονάτο. Ένα φαγητό για το κυριακάτικο τραπέζι αλλά και για άλλα καλέσματα.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 1μιση κιλό μοσχάρι ολόκληρο κομμάτι νουά ή σπαλονουά δεμένο σε σπάγκο για ωραία εμφάνιση
  •     1/4 κούπας λάδι
  •     2 πρέζες μπαχάρι και μοσχοκάρυδο
  •     1 κούπα. λευκό κρασί
  •     2 σκ. σκόρδο σε φέτες
  •     1 κ.σ. κορν φλάουρ
  •     αλάτι, πιπέρι
  •     4 καρότα κομμένα σε κομμάτια
  •     2 πατάτες κομμένες σε κομμάτια
  •     1 λεμόνι
  •     1 κύβο κρέατος
Οδηγίες
  1. Ζεσταίνουμε το λάδι και ροδίζουμε το κρέας μας γύρω γύρω για 10′ να κάνει ωραία κρούστα.
  2. Πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά, ρίχνουμε τα σκόρδα, προσθέτουμε και τα λαχανικά. Σε 2 με 3 λεπτά σβήνουμε με το κρασί.
  3. Συμπληρώνουμε με ζεστό νερό να μισοσκεπαστεί το κρέας , βάζουμε και τον κύβο. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει καλά πάντα σε χαμηλή φωτιά, περίπου για 1 ώρα και 15′.
  4. Μετά βγάζουμε το κρέας μας το χαράζουμε σε φέτες χωρίς να το χωρίσουμε από το ρολό,θέλουμε να είναι ενιαίο κομμάτι.
  5. Το ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα, αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν στον ζωμό του κρέατος περίπου μισή ώρα ακόμα .
  6. Αφού βράσει καλά και μαλακώσει το κρέας, διαλύουμε το κορν φλάουρ σε λίγο νερό, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και περιχύνουμε στο κρέας. Σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά σε χαμηλή φωτιά να πήξει ο ζωμός σε σάλτσα.
  7. Σερβίρουμε το μοσχάρι κομμένο σε φέτες σε πιατέλα  και την πλούσια δεμένη λεμονάτη σάλτσα του σε ένα μπολ.

Λίγα μυστικά ακόμα

Προσέχουμε η φωτιά μας να είναι χαμηλή.
Αν Χρειαστεί προσθέτουμε ζεστό νερό στο φαγητό μας.

Το σιγοψήνω στο 3 με μέγιστο της κουζίνας μου το 9

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Παρασκευή, 12 Οκτώβριος 2018
Αντί για πατάτες βάλτε κρεμμύδια, διορθώστε
Μεταφορά στην κορυφή