Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 19.9.2017 12:18
Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 5.9.2017 8:17
Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 16:45
Φτιάξε πετιμέζι σύκου
howto 11.7.2017 10:21
Φτιαξε ευκολα βανίλια υποβρύχιο
howto 11.7.2017 9:53
Φτιάξε εύκολα το υπέροχο λικέρ καρύδι
howto 11.7.2017 9:50
Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
howto 11.7.2017 9:46
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 19:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 16:13
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 18:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 12:12
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
netcafe2 4.6.2016 7:43
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 13.6.2015 17:24
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 15.4.2015 12:27
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 15.4.2015 12:25
ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΚΟΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
howto 22.3.2015 17:08
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 26.2.2015 14:57
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 26.2.2015 14:57
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 20.2.2015 17:56
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 20.2.2015 17:55
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

706-kotopita1.jpg
Κοτόπιτα



Σπλήνα γεμιστή στο φούρνο της Σοφίας

recipe image
Προστέθηκε απόsofouleli, Κυριακή, 19 Φεβρουάριος 2017 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Ένα ασυνήθιστο φαγητό για τους λάτρεις της σπλήνας και περισσότερο γι αυτούς που έχουν χαμηλό αιματοκρίτη και δεν τους αρέσει και τόσο.
Μια δοκιμή θα σας πείσει.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • Μεγάλη σπληνα μοσχαρίσια χαραγμένη απο το χασάπη οριζοντια από την μια πλευρά σαν τσέπη για να γεμισει και να κλεισουμε με οδοντογλυφίδες.
  • 2 κρεμμύδια
  • ανιθο, μαιντανο, δυόσμο
  • 2 φλ/κια ρύζι καρολίνα
  • αλάτι, πιπέρι, χυμό λαχανικών
  • 1/2 λεμόνι
  • πατατες για γαρνίρισμα
  • 1 λεμονι στιμμένο
  • αλάτι ,πιπέρι
  • μουστάρδα
  • 1 στιμμενο πορτοκάλι
  • 1/2 φλ/να λάδι
  • 1 φλ/να νερό
Οδηγίες
  1. Στο λάδι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι λιγάκι,κόβουμε σε κομματάκια το 1/3 της σπλήνας με ψαλιδάκι και το ρίχνουμε στα κρεμύδια, προσθετουμε ολα τα μυρωδικά κ στο τέλος το ρύζι πλυμμενο καλα, ρίχνουμε ελαχιστο ζεστο νερακι ανακατευουμε και κλεινουμε το μάτι.
  2. Γεμιζουμε τη σπλήνα την κλεινουμε γυρω-γυρω ανασηκώνοντας τις ακρες πανω κατω για να ειναι πιο ευκολη η ενωση την τοποθετουμε στο ταψι.
  3. Σε μιά λεκανίτσα βαζουμε τις πατατες και όλα τα υπολοιπα υλικά ανακατεύουμε και ρίχνουμε γυρω στο ταψί.
  4. Προσθετουμε το νερο και ψήνουμε στο φουρνο κατω κατω ,με αντιστασεις ,200 βαθ. 1,5 ώρα περίπου ανάλογα με το φούρνο .
Σχόλια
Σχόλιο από Ε.Φ. , Δευτέρα, 20 Φεβρουάριος 2017
Θυμάμαι την μάνα μου πως την έραβε με μεγάλη βελόνα ,και μετά που κρύωνε έκοβε τις κλωστές και τις αφαιρούσε ,την σέρβιρε κομμένη φέτες!
Σχόλιο από vamei , Παρασκευή, 24 Φεβρουάριος 2017 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ο,τι φιαχνεις σοφουλελι ειναι λουκουμι. Μπραβο σου, πολυ ωραια συνταγη!
Μεταφορά στην κορυφή