Kρέπες χωρίς αυγά
- 2,5 - 3 κούπες κρύο νερό σόδα στο μεταλλικό κουτί ή σε μπουκάλι
- 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Μισό κουταλάκι αλάτι
- 1 κουταλάκι ζάχαρη
- 3 κ . σ . λάδι
- Ρίχνω όλα τα υλικά σε λεκάνη με τη σόδα αρχικά 2,5 κούπες και τα ανακατεύω με το σύρμα για λίγο μέχρι να γίνει ένας λείος χυλός .
- Σε περίπτωση που ο χυλός μάς σβολιάσει , ή τον σουρώνουμε ή τον χτυπάμε αλύπητα στο μούλτι για λίγο και είναι οκ .
- Στη συνέχεια βάζω το χυλό οπωσδήποτε για μισή ώρα στοΨυγείο .
- Αν δω ότι ο χυλός είναι πηκτός , προσθέτω και άλλη υγρή σόδα μέχρι το επιθυμητό αποτέλεσμα .
- Ζεσταίνουμε ένα τεφάλ τηγάνι και προσθέτουμε με το πινέλο λίγο βούτυρο λιωμένο ή λάδι .
- Το αφήνουμε να κάψει και προσθέτουμε για το μεγάλο τηγάνι , μία κουτάλα της σούπας περίπου χυλό στο κέντρο του .
- Μόλις το ρίξουμε κινούμε κυκλικά το τηγάνι , ώστε ο χυλός να πάει παντού ( βλέπε φωτό ) .
- Το αφήνουμε να ψηθεί ελαφρά από τη μία πλευρά και με προσοχή γυρίζουμε από την άλλη .
- Οι κρέπες μπορούν να αποθηκευτούν στην κατάψυξη , βάζοντας ανάμεσα αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα .
- Καλή επιτυχία !
Σε αυτό συμφώνησαν όσοι δοκίμασαν!