Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Yankees' DJ LeMahieu Scratched From Starting Lineu
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:44
Fernando Tatis Jr. Can take Trevor Bauer Deep, Tau
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:43
Newbie Mekhi Becton Is made up of Presently Stated
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:43
Barcelona's Griezmann Fixed in the direction of be
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:42
Vrabel 'Absolutely Enthusiastic' toward Insert Jon
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Jaguars Fixed In the direction of Generate toward
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Ja'Marr Chase Functions With Previous All-Qualifie
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Peyton Manning Clears the Air upon How he Qualifie
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:37
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Plasmolifting Σωλήνες PRP
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:09
With Fournette Back again, How Massive of a Will
Rickey 16.8.2021 6:35
What Are The Saints Strongest Employment Likely In
Rickey 16.8.2021 6:35
Vrabel Ranks Amongst Belichick's Most straightforw
Rickey 16.8.2021 6:34
Kansas Metropolis Chiefs Exchange for Baltimore
Rickey 16.8.2021 6:33
2022 WR Kevin Thomas Announces Greatest 5
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Keep an eye on with Bengals O
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Observe with Bengals OTAs Loo
Rickey 16.8.2021 6:31
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ




Τα Κύματα του Δούναβη ή Donauwellen

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Παρασκευή, 23 Μάιος 2014
none
Περιγραφή

Μια υπέροχη τούρτα ή κέικ σε στρώσεις με κεράσια και σοκολάτα!

Συστατικά

Για την βάση θελουμε

  • 2 βαζα κεράσια κομπόστα Καλα στραγγισμένα
  • 350 γρ βούτυρο
  • 250 γρ ζαχαρη.
  • 7 αυγα
  • 450 γρ αλευρι
  • 2 βανιλιες
  • 3 κ.σ. κακαο
  • 3 κ. σ. αχνη
  • 1 Μπέικιν
  • 1 κ,σ. γαλα

Για το γλασο θελουμε

  • 200 γρ κουβερτουρα,
  • 100 γρ σοκολατα γαλακτος
  • 2 κ.σ. νουτελα
  • 1 κ.σ. λαδι Ελαφρύ

για την κρέμα βουτύρου θελουμε

  • 800 μ.λ. γάλα
  • 2 Φακελλα ανθος αραβοσίτου με γευση βανίλια
  • 2 βανίλιες
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 300 γρ. βούτυρο
Οδηγίες
  1. Φτιάχνουμε το κεικ: Παίρνουμε το βαθύ ταψι του φούρνου της κουζίνας μας 40x34 και αλείφουμε με βούτυρο και πασπαλίζουμε με λιγο αλευρι. Ανάβουμε τον φουρνο στους 180°C.
  2. Χτυπαμε το βουτυρο με τη ζαχαρη να ασπρίσουν και να ειναι κρεμωδες, ρίχνουμε σιγα σιγα τα αυγα, ενα ενα ρίχνουμε και τις βανιλιες. Ρίχνουμε κουταλια κουταλια το αλευρι που έχουμε ρήξει μεσα το μπεκιν.
  3. Βαζουμε το μισό μειγμα μεσα στο ταψι. Στο άλλο μισό, ρίχνουμε το κακαο και το γαλα , την αχνη και τα ανακατεύουμε να ενωθούν Καλα. Το μειγμα αυτο το βαζουμε προσεχτικά επανω στο ασπρο μειγμα που έχουμε βαλει μεσα στο ταψι. Ρίχνουμε επανω τα κεράσια και ψήνουμε για 30 λεπτα. Κανουμε και το τεστ με το ξυλακι, γιατι ο κάθε φούρνος ψήνει διαφορετικά. Οταν ψηθεί, αφηνουμε να κρυωσει Καλα.
  4. Τώρα φτιάχνουμε την κρέμα βουτύρου. ( Εγω φτιάχνω τη γερμανική κρέμα βουτύρου ): Αφηνουμε το βούτυρο έξω απο το ψυγείο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου αρκετή ώρα. Διαλύουμε τη σκόνη ανθος αραβοσίτου με 100 μ.λ. απο το γαλα και τη ζαχαρη.
  5. Το υπόλοιπο γάλα το βάζουμε σε κατσαρολάκι να βρασει, όταν αρχίζει να βράζει το γαλα, ρίχνουμε μεσα το μειγμα με το άνθος αραβοσίτου, ενώ ανακατεύουμε σιγα. Οταν πήξει η κρεμα, κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα την βανίλια.
  6. Ανακατεύουμε μερικά λεπτά την κρέμα να ενωθεί η βανιλια και σκεπάζουμε την επιφάνειά της με μεμβράνη έτσι που να μην δημιουργηθούν φουσκάλες αναμεσα μεμβράνη και κρεμα για να μην κάνει κρούστα. Αφηνουμε την κρέμα να κρυωσει και να έρθει σε θερμοκρασία του δωματίου.
  7. ΠΡΟΣΟΧΗ Το βούτυρο και η κρέμα πρέπει να έχουν την ίδια θερμοκρασία δηλαδη δωματίου , για να ενωθούν Καλα και να έχουμε μια ομοιόμορφη κρέμα.
  8. Χτυπαμε το βούτυρο σε μιξερ πολύ καλά, κάπου 4-6 λεπτα να ασπρίσει και να αφρατεψει. Τραβάμε τη μεμβράνη απο την κρεμα, την ανακατεύουμε λιγο με το σύρμα για να γίνει λεια και Ρίχνουμε με ενα κουταλι της σούπας κουταλια- κουταλια, από την κρέμα στο βούτυρο χτυπωντας παντα και να έχουμε μια αφράτη ομοιόμορφη κρεμα βουτύρου.
  9. Απλώσουμε την κρεμα επανω στο γλυκο. Βαζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτα.
  10. Για το γλάσο: Βαζουμε την κουβερτουρα ,τη σοκολατα ,τη νουτελα και το λαδι να ζεσταθεί και να λειώσει.
  11. Μετα απλώνουμε επανω στην κρεμα βουτύρου την λιωμένη κουβερτουρα. Με ενα πιρούνι κανουμε σχέδιο σαν κυματα. Αφηνουμε να κρυωσουν Καλα και αν θελουμε βαζουμε το γλυκο στο ψυγείο.
  12. Μπορούμε να το βαλουμε και στην κατάψυξη και όταν θελήσουμε να το χρησιμοποιήσουμε, τότε το μεταφέρουμε στη συντήρηση να ξεπαγώσει με την ησυχία του.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούμε να βαλουμε για κρεμα και την κρεμα ζαχαροπλαστικής Γιωτης 2 φακελάκια με γευση βανιλιας ή να βαλουμε την κρεμα μιλφειγ.

Η συνταγή είναι για το βαθύ ταψι, γιατι εκεί μεσα θα βαλουμε και μετα την κρεμα επανω και τη σοκολατα και πρέπει να ειναι βαθύ. Εγω έκανα τη μισή δόση για 26αρα φόρμα, αλλα εβαλα 4 αυγά!

Συνταγή από εδώ με κάποιες αλλαγές.

Donauwelle τα κύματα του Δούναβη

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή