Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ




Donauwelle τα κύματα του Δούναβη

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Σάββατο, 05 Οκτώβριος 2013 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 3 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Τα κύματα του Δούναβη είναι ένα υπέροχο αφράτο κέικ-τούρτα που θα αγαπήσετε οι περισσότεροι.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
10 άτομα

 Για το κέικ:

  •    350 γρ. αλεύρι,
  •    200 γρ. ζάχαρη,
  •    250 γρ. βιτάμ,
  •    5-6 αυγά,
  •    1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ(3 κ.γλ.),
  •    100 ml.γάλα,
  •    3 κ.σ. κακάο,
  •    1 βαζάκι κομπόστα κεράσια καλά στραγγισμένα,
  •    1 σφηνάκι κονιάκ ή λικέρ βύσσινο ή κεράσι, ενωμένο με το σιρόπι από τα κεράσια.

Για την κρέμα:

  •    1 1/2 l. γάλα,
  •    4 φακελάκια βανίλια πουτίγκας ή 4 φακελάκια κρέμα αραβοσίτου Γιώτης για βράσιμο,
  •  3-4 βανίλιες,
  •    4-6 κ.σ. ζάχαρη (ανάλογα πόσο γλυκιά θέλετε να είναι η κρέμα σας)
  •    1 κ.σ. βιτάμ.

Για το γλάσο:

  •    250 ml. κρέμα γάλακτος,
  •    200 γρ, κουβερτούρα,
  •    2 βανίλιες,
  •    1 κ.σ. μέλι,
  •    χυμό από μισό λεμόνι.
Οδηγίες
  1. Χτυπάμε στο μίξερ το βιτάμ με τη ζάχαρη καλά, προσθέτουμε τα αυγά ένα, ένα με το γάλα.
  2. Ενώνουμε σε μπολ το αλεύρι με το μπέικιν και τις βανίλιες και το προσθέτουμε στο μίξερ, χτυπάμε να ενωθούν τα υλικά μας.
  3. Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί 35 Νο και ρίχνουμε το μισό μείγμα.   Στο υπόλοιπο ρίχνουμε το κακάο, ανακατεύουμε να πάρουμε ένα σοκολατένιο μείγμα, το ρίχνουμε απάνω στο λευκό μείγμα-κέικ.   Απάνω σκορπίζουμε όλα τα κεράσια, αφού τα έχουμε στραγγίξει και κρατήσει το σιρόπι τους.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 30 λεπτά, δοκιμάζοντας πάντα με οδοντογλυφίδα ή μαχαιράκι αν είναι έτοιμο.
  5. Βγάζουμε από το φούρνο και ρίχνουμε στο καυτό κεικ το σιρόπι με το λικέρ ή κονιάκ, αφήνουμε να απορροφήσει και να κρυώσει πολύ καλά.
  6. Ετοιμάζουμε την κρέμα σύμφωνα με τις οδηγίες παρασκευή της, εγώ έβαλα άνθος αραβοσίτου. Ρίχνουμε τη ζεστή κρέμα μας πάνω στο κρύο κέικ, απλώνουμε να πάει παντού.
  7. Ετοιμάζουμε το γλάσο: Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι να ζεσταθεί μαζί με τις βανίλιες, σπάμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και ρίχνουμε την ζεστή κρέμα γάλακτος.   Ανακατεύουμε γρήγορα μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα, προσθέτουμε το μέλι και τον χυμό, ανακατεύουμε και ρίχνουμε πάνω από την κρέμα μας.
  8. Βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο να παγώσει και σερβίρουμε.

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούμε να το φτιάξουμε σε στρογγυλό ταψί για τούρτα! Με φρέσκα κεράσια (στην εποχή τους) θα είναι θαύμα. Η συνταγή από εδώ

Σχόλια
Σχόλιο από stefi1985 , Πέμπτη, 30 Ιανουάριος 2014 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
η πιο ωραία συνταγή που έχω φτιάξει ποτέ!!!!ΜΠΡΑΒΟ!!!!!!
Σχόλιο από vasiliki ver , Παρασκευή, 31 Ιανουάριος 2014
Στεφανία σε ευχαριστώ πολύ!
Χαίρομαι που σου άρεσε το γλυκό.
Μεταφορά στην κορυφή