Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

619-stafidopsoma1.jpg
Σταφιδόψωμα



Χιονισμένοι Κουραμπιέδες της μαμάς

recipe image
Προστέθηκε απόannaki, Παρασκευή, 18 Δεκέμβριος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 5 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Η κλασσική συνταγή για εύκολους και τραγανούς κουραμπιέδες !

Συστατικά
  • 1 πακέτο φρέσκο βούτυρο τύπου Κερκύρας
  • 200 γρ. καβουρδισμένα και χοντροκομμένα αμύγδαλα
  • 2 κρόκους
  • 1 κ.σ. γεμάτη μπέικιν
  • 1 φλ. καφέ κονιάκ
  • 6 κ.σ. γεμάτες ζάχαρη άχνη
  • 700 γρ. περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 σακουλάκι άχνη για το τύλιγμα
Οδηγίες
  1. Χτυπώ πάρα πολύ καλά το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει (γύρω στα 8 λεπτά)
  2. Προσθέτω τους κρόκους, τη ζάχαρη, το κονιάκ, το μπέικιν και τα αμύγδαλα
  3. Σιγά- σιγά προσθέτω και το αλεύρι και ζυμώνω.
  4. Η ζύμη πρέπει να είναι σφιχτή.
  5. Με ένα κουπ-πατ ετοιμάζω τους κουραμπιέδες και τους αραδιάζω στο ταψί στο οποίο έχω στρώσει ένα αντικολλητικό χαρτί.
  6. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα.
  7. Όπως είναι ακόμα ζεστοί, τους τυλίγω στην άχνη.
Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Κυριακή, 20 Δεκέμβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πολύ ωραίοι σου έχουν γίνει! Με υγεία και χαρά σου εύχομαι τη νέα χρονιά!
Σχόλιο από marianta , Κυριακή, 20 Δεκέμβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Αννάκι λαχταριστοί και αφράτοι φαίνονται οι κουραμπίεδες σου! Χρόνια πολλά και καλές γιορτές σου εύχομαι!
Σχόλιο από Bianka , Κυριακή, 20 Δεκέμβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote image
ναι αφρατοι φαινονται μπραβο σου
Σχόλιο από Margo , Δευτέρα, 21 Δεκέμβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Μπράβο Αnnaki, και του χρόνου!!
Μεταφορά στην κορυφή