Γαλατόπιτα χωρίς φύλλο
- 1 λίτρο γάλα πλήρες
- 3 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
- 2 ποτήρια ζάχαρη
- 2 αυγά
- 2 βανίλιες
- 250 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
- Άχνη και κανέλα
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα
- Μόλις ζεσταθεί πολύ καλά ρίχνουμε από ψηλά λίγο-λίγο το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην σβολιάσει.
- Στην συνέχεια ρίχνουμε την ζάχαρη, το βούτυρο, τις βανίλιες και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα.
- Κατεβάζουμε από την φωτιά, αφήνουμε λίγο να κρυώσει το μίγμα και προσθέτουμε χτυπημένα τα αυγά.
- Λαδώνουμε καλά ένα ταψί, ρίχνουμε μέσα την κρέμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια (περίπου 45 λεπτά).
- Όταν το βγάλουμε από τον φούρνο, πασπαλίζουμε την επιφάνεια με κανέλα και ζάχαρη άχνη
- Μπορούμε να προσθέσουμε πριν τα αυγά ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού και τον αντίστοιχο χυμό τους.
Παρόμοια συνταγή: Γαλατόπιτα Γιαννιώτικη

