Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

1594-salataspesial.jpg
Σαλάτα σπέσιαλ



Γαλατόπιτα Γιαννιώτικη

recipe image
Προστέθηκε απόbhsaria58, Παρασκευή, 02 Οκτώβριος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 6 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Είναι μια πιτούλα για όλες τις ώρες, γρήγορη και εύκολη που μας θυμίζει μπουγάτσα ξεσκέπαστη !

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 2 λίτρα γάλα φρέσκο
  • 2 φλ. σιμιγδάλι ψηλό
  • 1 1/2 -2 φλ. ζάχαρη (ανάλογα πόσο γλυκιά τη θέλετε)
  • 1 κ.γλ. βανίλια
  • 5-6 αυγά
  • 5 φύλλα κρούστας
  • 2 κ.σ. κανέλα
  • 2 κ.σ.ζάχαρη
  • 1/2 φλ. λιωμένο βούτυρο αγνό (τύπου Kερκύρας)
Οδηγίες
  1. Σε μπώλ ανακατεύουμε με μίξερ στη δυνατή ένταση τη ζάχαρη με τα 3 ή  4 αυγά και τη βανίλια.
  2. Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το γάλα και ανακατεύοντας πριν να κάψει ρίχνουμε σιγά- σιγά το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς.
  3. Αποσύρουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε αργά το μίγμα της ζάχαρης με τ' αυγά και βάζουμε πάλι τη κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά, και ανακατεύουμε τη κρέμα για να πήξει και να μην σβολιάσει.
  4. Αφήνουμε στην άκρη τη κρέμα και βουτυρώνουμε το ταψί (εγώ το έψησα σε μεγάλο μέγεθος  πυρέξ)
  5. Αναμειγνύουμε τα 2 κ.σ. ζάχαρης και κανέλας και αρχίζουμε να στρώνουμε τα 5 φύλλα βουτυρώνοντάς τα και πασπαλίζοντας με το μίγμα ζάχαρης-κανέλας το κάθε ένα φύλλο.
  6. Αφού στρωθούν και τα 5 φύλλα εξέχοντας οι άκρες τους από το ταψί  ρίχνουμε τη κρέμα και γυρνάμε τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα σαν κορδόνι (όπως κάνουμε στις πίτες)
  7. Χτυπάμε τα υπόλοιπα αυγά και τα περιχύνουμε στο κρεμώδες μίγμα.
  8. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 45' λεπτά περίπου.
Λίγα μυστικά ακόμα
  • Αν θέλουμε όταν βγάλουμε το ταψί από το φούρνο μπορούμε να πασπαλίσουμε με λίγο ζάχαρη - κανέλα όπως είναι ζεστή η πιτούλα, για να λιώσει η ζάχαρη (αν σας αρέσει πολύ γλυκό).
  • Αν έχετε  και τη τύχη να βρείτε γάλα από βοσκό…τότε άλλη γεύση !!
  • Έτσι την είχα δοκιμάσει στα Γιάννενα !!
  • Τη συνταγή την είχα γράψει από τηλεοπτική εκπομπή.
Σχόλια
Σχόλιο από Margo , Σάββατο, 03 Οκτώβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Λαχταριστή η γαλατόπιτά σου Βησαρία! Γρήγορη και μυρωδάτη!
Σχόλιο από bhsaria58 , Κυριακή, 04 Οκτώβριος 2009
Σας ευχαριστώ και χαίρομαι Δάφνη που την έφτιαξες και σου άρεσε,πράγματι μια πίτα που αρέσει ακόμη και στα παιδιά!!!
Σχόλιο από LARA LO , Τρίτη, 03 Μάιος 2011
φανταστική πίτα!!!τα αξίζει τα σκουφάκια της....εγώ πρόσθεσα και λίγα καρύδια στο πασπάλισμα των φύλλων,καθώς και λίγο ξύσμα λεμόνι στην κρέμα.
Σχόλιο από hrisag , Τρίτη, 03 Μάιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
πραγματικα πολυ ωραια ειναι,και ευκολη,θα την δοκιμασω.
Σχόλιο από Hlianna , Τρίτη, 03 Μάιος 2011
Η φωτογραφία από τη Λάρα, που φτιάχνει παρόμοια συνταγή.
Σχόλιο από hrisag , Δευτέρα, 09 Μάιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
ακριβως την ιδια συνταγη εχουμε στην δουλεια ,σερβιρεται στα πρωινα,εχω να σας πω οτι πραγματι ειναι πολυ καλη!!
Σχόλιο από Bianka , Δευτέρα, 09 Μάιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
πολυ ωραια βησαρια μου!!θα την φτιαξω σηντομα αυτον τον μηνα κιολας!!μπραβο!!
Μεταφορά στην κορυφή