Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Μπισκότα πραλίνας
M_nis27 26.3.2020 0:40
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

4123-cinnabonken.jpg
Cinnabon



Τα κουλουράκια της Μ. Πέμπτης

recipe image
Προστέθηκε απόBarBarBar, Δευτέρα, 21 Απρίλιος 2014
none
Περιγραφή

Νοστιμότατα και νηστίσιμα κουλουράκια που μόλις τα πλάσουμε τα ρίχνουμε μέσα στη ζάχαρη και λίγη κανέλλα και μετά τα ψήνουμε στο φούρνο!

 

Συστατικά
  • 2 ποτηρια αραβοσιτελαιο ( 480 γρ)
  • 1 ποτηρι ρετσινα
  • 1 μπεϊκιν πάουντερ
  • 1 κουτ. της σουπας ζαχαρη
  • 1 κιλο αλευρι (μπορει να χρειαστει και λιγο ακομη, αναλογα το αλευρι, εγω εβαλα ακριβως 1 κιλο απο το απλο για ολες τις χρησεις)
  • ζαχαρη και κανελλα για το τυλιγμα
Οδηγίες
  1. Ανακατευουμε ολα μαζι τα υλικα μας και ζυμωνουμε καλα. Φτιάχνουμε μια ζύμη μέτρια, ούτε σφικτή , ούτε αραιή. Πλαθουμε μικρα και λεπτα κουλουρακια.
  2. Σε ενα μπολ ανακατευουμε ζαχαρη και κανελλα (εγω εβαλα λιγη κανελλα, εαν σας αρεσει πολύ, βαζετε περισσοτερη)
  3. Ριχνουμε τα κουλουρακια μας μεσα στην ζαχαρη και τα τυλιγουμε καλα, τα στρωνουμε σε ταψι στρωμενο με λαδοκολλα.
  4. Ψηνουμε σε 170 βαθμους αντιστασεις μεχρι να ροδισουν (εγω τα εψησα 15 λεπτα το ταψι)

Λίγα μυστικά ακόμα

Αυτη η δοση ειναι μεγαλη και βγαζει 3 λαμαρινες της κουζινας κουλουρακια, εαν εχετε μικρη οικογενεια καντε την μιση δοση.

Διατηρουνται μεγαλο χρονικο διαστημα.

Στο ίδιο ποτήρι μετράμε όλα τα υγρά υλικά

Λίγα λόγια για την ιστορία: Την Μ. Πεμπτη το βραδυ στην εκκλησια του χωριου που στολιζαν τον Επιταφιο νιες και ηλικιωμενες, τραγουδώντας τα εγκώμια και τραγουδια της πατριδας που αφησαν πισω, η κ.Ρωξανη εφερε ενα φανταστικο νηστισιμο λιοψωμο φτιαγμενο με το αλευρι απο το Ευχελαιο της Μ.Τεταρτης και η κ. Μαρια απο την Καβαλα εφερε αυτα τα φανταστικα κουλουρακια. Ζητησα τη συνταγη και μου την εδωσε με μεγαλη της χαρα...δεν εχω φαει νοστιμοτερα. Όποια τα κανει, θα με θυμηθει, μολις τα πλασουμε τα ριχνουμε μεσα στην ζαχαρη και λιγη κανελλα και μετα στο ταψι, ειναι και νηστισιμα

Σχόλια
Σχόλιο από tzeni.masterchef , Τρίτη, 22 Απρίλιος 2014
Τα έφτιαξα σήμερα και έγιναν απίστευτα νόστιμα και πολύ αφράτα.Σε κάποια δεν έβαλα ζάχαρη και κανέλα και είναι επίσης νόστιμα, αν και άγλυκα. Ευχαριστούμε Βαρβάρα για τη συνταγή!
Σχόλιο από BarBarBar , Τρίτη, 22 Απρίλιος 2014
σας ειπα οτι γινονται απιθανα,κι εμενα μου αρεσαν πολυ,Τζενη σ αυτα που δεν εβαλες απο πανω ζαχαρη θα μπορουσες να βαλεις σουσαμι ασπρο με μαυρο ανακατεμενο
Μεταφορά στην κορυφή