Ψαροσαλάτα
- Ο,τι ψαρια εχουμε,
- 1 κρεμμυδι ξερο ψιλοκομμενο μισες ροδελες,
- 1/2 ματσακι ψιλοκομμενο μαϊδανο,
- 3 σκελιδες σκορδο ψιλοκομμενο,
- αλατακι ,πιπερακι( πυρ κατα βουληση),
- 2-3 λεμονια (αναλογα ποσο ξινο το θελετε),
- λαδι,
- φυλλα σελινου.
- Στρωνουμε την κατσαρολα μας με τα σελινα και επανω ξαπλωνουμε τα ψαρακια μας, ριχνουμε λιγο νερακι μεχρι να σκεπαστουν και τα βραζουμε. Το νερακι στο τελος χανεται απ τον βρασμο.
- Αφου τα βγαλουμε απ την κατσαρολα σ ενα δισκο, τα καθαριζουμε προσεκτικα απ τα κοκκαλα και βαζουμε το κρεατακι τους σε μια σουπιερα, εκει ριχνουμε τα υπολοιπα υλικα της σαλατας μας. Ανακατευουμε καλα
Νοστιμη σαλατα και κραταει στο ψυγειο, κρυα κρυα ειναι θαυμα.
Μπορουμε να την βαλουμε μεσα σε σαντουϊτς, πανω σε ζεστη ψημενη σφολιατα, να ριξουμε μεσα μαγιονεζα και να στολισουμε γιορτινα πιατα.