Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Μπισκότα πραλίνας
M_nis27 26.3.2020 0:40
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

929-vasilopita1.jpg
Βασιλόπιτα



Πορτοκάλι γλυκό του κουταλιού

recipe image
Προστέθηκε απόΕ.Φ., Σάββατο, 19 Φεβρουάριος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Στην πατρίδα των εσπεριδοειδών το γλυκό αυτό έχει την πρώτη θέση!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 1&1/2 κιλό πορτοκάλια.
  • 1&1/2 κιλό ζάχαρη.
  • 2&1/2 ποτήρια νερό.
  • 2&1/2 κουταλιές  σούπας χυμό λεμονιού.
  • 1 κουταλιά σούπας γλυκόζη.
Οδηγίες
  1. Ξύνουμε ελαφρά τα πορτοκάλια. Τα πλένουμε και τα σκουπίζουμε. Τα κόβουμε σε 6 μεγάλες κάθετες φέτες που τις βάζουμε σε μπόλικο νερό που βράζει. Τα βράζουμε ίσαμε να μαλακώσουν. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  2. Μετά κόβουμε την κάθε φέτα σε κανονικά κομμάτια και αν έχει χοντρές ίνες τις κόβουμε με το ψαλίδι της κουζίνας.
  3. Bάζουμε το νερό με την ζάχαρη να βράσει. Αφαιρούμε τα κουκούτσια και ρίχνουμε  τα πορτοκάλια μέσα στο σιρόπι που βράζει, ίσαμε να πηχτώσει αυτό. Αν χρειαστεί ξαφρίζουμε .
  4. Προσθέτουμε το χυμό των λεμονιών και τη γλυκόζη. Το δίνουμε 2-3 βράσεις ακόμη.
  5.  Κατεβάζουμε από την φωτιά, και αν δούμε την άλλη μέρα ότι δεν έδεσε καλά το σιρόπι  το ξαναβράζουμε λίγο (10 λεπτά).
Λίγα μυστικά ακόμα
  • Πορτοκάλια για γλυκό είναι συγκεκριμένα ,τα ζητάμε επί τούτου!
  • Για να δούμε αν έδεσε το σιρόπι βάζουμε λίγο σε ένα πιατάκι του γλυκού το κρυώνουμε και αν γέρνοντας το πιατάκι το σιρόπι κυλά δύσκολα σημαίνει ότι έδεσε και αφαιρούμε αμέσως την κατσαρόλα από την φωτιά! αν κυλά εύκολα θέλει λίγο βράσιμο ακόμη!
  • Πάντως το πορτοκάλι δένει εύκολα  σχετικά με άλλα γλυκά. Συνίσταται από τους διαιτολόγους όπως και όλα τα γλυκά του κουταλιού γιατί δεν έχουν λιπαρά. Εγώ κάνω διπλή δόση γιατί γίνεται ανάρπαστο!

Παρόμοιες συνταγές: Πορτοκάλι γλυκό κουταλιού

                                  Γλυκό πορτοκάλι

Σχόλια
Σχόλιο από Margo , Τρίτη, 22 Φεβρουάριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ωραιότατο το πορτοκαλάκι και με αυτόν τον τρόπο!
Μεταφορά στην κορυφή