Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ




Πορτοκάλι γλυκό του κουταλιού

recipe image
Προστέθηκε απόΕ.Φ., Σάββατο, 19 Φεβρουάριος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Στην πατρίδα των εσπεριδοειδών το γλυκό αυτό έχει την πρώτη θέση!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 1&1/2 κιλό πορτοκάλια.
  • 1&1/2 κιλό ζάχαρη.
  • 2&1/2 ποτήρια νερό.
  • 2&1/2 κουταλιές  σούπας χυμό λεμονιού.
  • 1 κουταλιά σούπας γλυκόζη.
Οδηγίες
  1. Ξύνουμε ελαφρά τα πορτοκάλια. Τα πλένουμε και τα σκουπίζουμε. Τα κόβουμε σε 6 μεγάλες κάθετες φέτες που τις βάζουμε σε μπόλικο νερό που βράζει. Τα βράζουμε ίσαμε να μαλακώσουν. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  2. Μετά κόβουμε την κάθε φέτα σε κανονικά κομμάτια και αν έχει χοντρές ίνες τις κόβουμε με το ψαλίδι της κουζίνας.
  3. Bάζουμε το νερό με την ζάχαρη να βράσει. Αφαιρούμε τα κουκούτσια και ρίχνουμε  τα πορτοκάλια μέσα στο σιρόπι που βράζει, ίσαμε να πηχτώσει αυτό. Αν χρειαστεί ξαφρίζουμε .
  4. Προσθέτουμε το χυμό των λεμονιών και τη γλυκόζη. Το δίνουμε 2-3 βράσεις ακόμη.
  5.  Κατεβάζουμε από την φωτιά, και αν δούμε την άλλη μέρα ότι δεν έδεσε καλά το σιρόπι  το ξαναβράζουμε λίγο (10 λεπτά).
Λίγα μυστικά ακόμα
  • Πορτοκάλια για γλυκό είναι συγκεκριμένα ,τα ζητάμε επί τούτου!
  • Για να δούμε αν έδεσε το σιρόπι βάζουμε λίγο σε ένα πιατάκι του γλυκού το κρυώνουμε και αν γέρνοντας το πιατάκι το σιρόπι κυλά δύσκολα σημαίνει ότι έδεσε και αφαιρούμε αμέσως την κατσαρόλα από την φωτιά! αν κυλά εύκολα θέλει λίγο βράσιμο ακόμη!
  • Πάντως το πορτοκάλι δένει εύκολα  σχετικά με άλλα γλυκά. Συνίσταται από τους διαιτολόγους όπως και όλα τα γλυκά του κουταλιού γιατί δεν έχουν λιπαρά. Εγώ κάνω διπλή δόση γιατί γίνεται ανάρπαστο!

Παρόμοιες συνταγές: Πορτοκάλι γλυκό κουταλιού

                                  Γλυκό πορτοκάλι

Σχόλια
Σχόλιο από Margo , Τρίτη, 22 Φεβρουάριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ωραιότατο το πορτοκαλάκι και με αυτόν τον τρόπο!
Μεταφορά στην κορυφή