Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Yankees' DJ LeMahieu Scratched From Starting Lineu
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:44
Fernando Tatis Jr. Can take Trevor Bauer Deep, Tau
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:43
Newbie Mekhi Becton Is made up of Presently Stated
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:43
Barcelona's Griezmann Fixed in the direction of be
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:42
Vrabel 'Absolutely Enthusiastic' toward Insert Jon
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Jaguars Fixed In the direction of Generate toward
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Ja'Marr Chase Functions With Previous All-Qualifie
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Peyton Manning Clears the Air upon How he Qualifie
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:37
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Plasmolifting Σωλήνες PRP
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:09
With Fournette Back again, How Massive of a Will
Rickey 16.8.2021 6:35
What Are The Saints Strongest Employment Likely In
Rickey 16.8.2021 6:35
Vrabel Ranks Amongst Belichick's Most straightforw
Rickey 16.8.2021 6:34
Kansas Metropolis Chiefs Exchange for Baltimore
Rickey 16.8.2021 6:33
2022 WR Kevin Thomas Announces Greatest 5
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Keep an eye on with Bengals O
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Observe with Bengals OTAs Loo
Rickey 16.8.2021 6:31
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

3772-stafidopitakent.jpg
Σταφιδόπιτα



Πορτοκάλι γλυκό κουταλιού

recipe image
Προστέθηκε απόMargo, Πέμπτη, 18 Φεβρουάριος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 9 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Γλυκό Πορτοκάλι, Ελληνικό και πάντα επίκαιρο!!!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
Φτιάχνει
2 βάζα γλυκό
  • 6 πορτοκάλια
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • Χυμός του 1 πορτοκαλιού
  • Χυμός 1 λεμονιού
  • 1-2 βανίλιες
Οδηγίες
  1. Παίρνουμε τα 5 πορτοκάλια, τα πλένουμε και τα σκουπίζουμε.
  2. Με τον τρίφτη ξύνουμε καλά όλη την εξωτερική επιφάνεια των πορτοκαλιών και τα ξεπλένουμε για να φύγουν τα υπολείμματα ξύσματος.
  3. Τοποθετούμε τα πορτοκάλια σε κατσαρόλα με νερό να βράσουν για 5-8 λεπτά (Ο χρόνος μέτρησης αρχίζει από την ώρα που θα πάρουν βράση).
  4. Χύνουμε το νερό, προσθέτουμε καινούριο και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία βρασίματος, άλλες 2 φορές.  Συνολικά θέλουμε 3 φορές να βράσουν για να ξεπικρίσουν.
  5. Τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν για να μπορούμε πιο εύκολα να τα κόψουμε.
  6. Με το μαχαίρι κόβουμε από το κάθε πορτοκάλι αρχικά τους πόλους πάνω-κάτω, τους πετάμε και μετά στα 4 και στα 8 σε φέτες.  Εκτός από φέτες μπορούμε να τα κόψουμε και σε ροδέλες.  Οι φέτες ή οι ροδέλες μπορούν να είναι διαφορετικού φάρδους για διαφορετικές χρήσεις. Για σερβίρισμα σαν γλυκό κουταλιού φαρδιές, για διακόσμηση πιο λεπτές.
  7. Τοποθετούμε τα κομμένα πορτοκάλια σε πυρέξ και ρίχνουμε επάνω όλη τη ζάχαρη.
  8. Προσθέτουμε τις βανίλιες και με τα δάχτυλά μας τις αναμιγνύουμε να ανακατευτούν στη ζάχαρη.
  9. Ρίχνουμε τους χυμούς του πορτοκαλιού και του λεμονιού.
  10. Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C με αντιστάσεις πάνω-κάτω για 1 ώρα και 30 λεπτά.
  11. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα τον πάτο του πυρέξ γιατί  κατακάθεται εκεί ζάχαρη που δεν έχει λιώσει κι ας φαίνεται ότι έχει γίνει όλη σιρόπι. Επαναλαμβάνουμε το ανακάτεμα 2-3 φορές ακόμη.
  12. Μετά την 1 ώρα και 30 λεπτά, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 200ο C για 30 λεπτά περίπου ακόμη μέχρι να δέσει το σιρόπι. Το γλυκό θα είναι σχεδόν έτοιμο όταν δούμε ότι  αρχίζει να αφρίζει η επιφάνεια.
  13. Αφαιρούμε το πυρέξ από τον φούρνο, μειώνουμε τη θερμοκρασία στους 100ο C για να αποστειρώσουμε τα βάζα : Ξεπλένουμε τα βάζα με καυτό νερό, τα ακουμπάμε ανάποδα σε ταψί που έχουμε στρώσει πετσέτα κουζίνας και τα βάζουμε στο φούρνο για 15 λεπτά. Τα βγάζουμε από το φούρνο και όπως είναι καυτά τα γεμίζουμε με το ζεστό γλυκό και το σιρόπι έως επάνω. Κλείνουμε με το καπάκι και τα ακουμπάμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν για να σφραγίσουν.
Λίγα μυστικά ακόμα
  • Τα 5 πορτοκάλια βγάζουν 2 μέτρια βάζα γλυκό.  Στην παρουσίαση εδώ έχω κάνει τη διπλή δόση, τα μισά κομμένα σε φέτες και τα άλλα μισά σε ροδέλες, χρησιμοποιώντας πορτοκάλια δικής μας παραγωγής.
  • Αφού βγάλουμε το έτοιμο γλυκό από το φούρνο, το σιρόπι θα μας φαίνεται αρκετά αραιό. Όσο θα κρυώνει όμως θα σφίγγει. Αν δούμε ότι το τελικό αποτέλεσμα δεν μας ικανοποιεί αυξάνουμε το χρόνο ψησίματος την επόμενη φορά, ή το ξαναβάζουμε στο φούρνο για λίγη ώρα ακόμη.

Είναι μια συνταγή της Νίκης Μερκούρη από τηλεοπτική εκπομπή που προσάρμοσα στα δικά μου γούστα.  Η αρχική συνταγή περιέχει και τριμμένο καρότο, βρασμένο, το οποίο το αναμιγνύει στο τέλος με το υπόλοιπο γλυκό, λίγο πριν το ρίξει στα βάζα, για να ενισχύσει τη γεύση και το χρώμα.

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Κυριακή, 21 Φεβρουάριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Αυτό λέγεται διατριβή πάνω σε μια μαρμελάδα, μπράβο!!!!!
Σχόλιο από marianta , Κυριακή, 21 Φεβρουάριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ωραίος ο τρόπος παρασκευής για το γλυκό πορτοκάλι και ακόμα πιο ωραίος ο τρόπος παρουσίασης! Μπράβο Μάργκο!
Σχόλιο από erotas , Κυριακή, 21 Φεβρουάριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Όντως εξαιρετική η παρουσίαση και σίγουρα και το γλυκό άπαιχτο.
Σχόλιο από hrisag , Κυριακή, 21 Φεβρουάριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Συμφωνω απολυτα με την Ηλιαννα.τελεια δουλεια!
Σχόλιο από Margo , Δευτέρα, 22 Φεβρουάριος 2010
Η φωτογραφία από τη Νάνα που έφτιαξε τη συνταγή.

Image and video hosting by TinyPic
Σχόλιο από Hlianna , Πέμπτη, 18 Νοέμβριος 2010
Η φωτογραφία από την annakats που έφτιαξε τη συνταγή.


Σχόλιο από Hlianna , Τετάρτη, 08 Δεκέμβριος 2010
Βλέπω ότι έχεις φτιάξει 2 πυρέξ με γλυκό σε ροδέλες και φέτες, επομένως μπορούμε να ψήσουμε και 2 πυρέξ στο αέρα ταυτόχρονα χαμηλώνοντας τη θερμοκρασία στους 160ο ;
Σχόλιο από Margo , Τετάρτη, 08 Δεκέμβριος 2010
Hlianna, τα δύο πυρέξ τα έψησα χωριστά με αντιστάσεις. Με αέρα δεν το έχω δοκιμάσει. Αν όπως λες μειώσεις τη θερμοκρασία πιθανόν θα γίνει εξίσου καλό και θα κερδίσεις σε χρόνο ψησίματος για αυτή τη διπλή ποσότητα.
Σχόλιο από Hlianna , Τετάρτη, 08 Δεκέμβριος 2010
Αν και τα 2 σχήματα (γιατί μου αρέσουν) τα ψήσω στο ίδιο πυρέξ, πιστεύω ότι δε θα έχω πρόβλημα με το χρόνο και θα ψηθούν το ίδιο ή κάτι άλλο; τι πιστεύεις;
Σχόλιο από Margo , Τετάρτη, 08 Δεκέμβριος 2010
Ναι Hlianna δοκίμασέ το. Πρόσεχε μόνο όταν θα το ανακατεύεις γιατί οι ροδέλες είναι πιο βαριές λόγω σχήματος.
Σχόλιο από Bianka , Παρασκευή, 10 Δεκέμβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
ΑΑΑΑΑ!!!τελοιο ειναι σαν χρυσαφη
Μπραβο σας κοριτσια και στην μαργκο που μας εδωσε μια τοσο ωραια συνταγη θα την δωκιμασω γρηγορα
Σχόλιο από Hlianna , Κυριακή, 12 Δεκέμβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Σχόλιο από hrisag , Σάββατο, 29 Ιανουάριος 2011
το εφτιαξα και εγω ,μου πετυχε απολυτα,προτιμησα τις ροδελες για να το χρησιμοποιω πιο πολυ για γαρνιτουρα σε διαφορα εδεσματα που θα του πηγαινει.ευγε Μαργκο!
Σχόλιο από Margo , Σάββατο, 29 Ιανουάριος 2011
Σχόλιο από soulli , Δευτέρα, 31 Ιανουάριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Μάργκο δεν έχω λόγια για αυτό το γλυκάκι!!Το έφτιαξα κι εγώ και έγινε φανταστικό..Ακολούθησα ακριβώς τις οδηγίες και έγινε στο πι και φι!!
Όλα τα σκουφάκια δικά σου!!
Σχόλιο από Margo , Σάββατο, 12 Φεβρουάριος 2011
Η φωτογραφία από τη soulli που έφτιαξε τη συνταγή.

Image and video hosting by TinyPic
Μεταφορά στην κορυφή