Ντομάτα τριαντάφυλλο
Απλή, εύκολη και εμφανίσιμη σαλάτα και μεζές μαζί, 2 σε 1! Μια πιατέλα για ένα υπέροχο μεσογειακό κέρασμα.
- 1 ντομάτα μεγάλη, κόκκινη και σφικτή
- 1 αγγουράκι σε λεπτές φέτες
- 1 πιπεριά σε λεπτές λωρίδες
- Ελιές καλαμών
- Φρέσκια ρίγανη
- Ξιδάτες σαρδέλες ή γαύρος
- Αλάτι χοντρό
- Μικρούς ντάκους
- ελαιόλαδο
- Πλένουμε και σκουπίζουμε την ντομάτα μας. Κόβουμε κυκλικά το κοστάνι από το κάτω μέρος.
- Την κόβουμε αντικριστά σε 12 φέτες , όχι όμως μέχρι κάτω, περίπου στα 2/3 της ντομάτας.
- Ανάμεσα στις φέτες της ντομάτας βάζουμε τα αγγουράκια ή τις λωρίδες πιπεριάς.
- Στο κέντρο προσθέτουμε τις ελιές μας.
- Προσθέτουμε κατά το σερβίρισμα, αλάτι, φρέσκια ρίγανη και ελαιόλαδο.
- Στολίζουμε το πιάτο μας με ντακάκια που πάνω έχουμε βάλει τις σπιτικές φτιαγμένες σαρδέλες ξιδάτες.
Μπράβο!!