Γαύρος ξιδάτος
- 1 κιλό γαύρο,
- 50 γρ. αλάτι,
- 1 μπουκάλι ξύδι,
- 3 σκελίδες σκόρδο σε λεπτές φέτες,
- αρκετό μαϊντανό.
- Καθαρίζουμε τον γαύρο από τα εντόσθια και το κεφάλι,ξεπλένουμε καλά και τον βάζουμε σε σειρές σε ένα πλαστικό δοχείο, αλατίζοντας κάθε σειρά.
- Προσθέτουμε το ξύδι να σκεπαστούν και αφήνουμε το μπολ στο ψυγείο για δύο μέρες.
- Στη συνέχεια στραγγίζουμε το ξίδι, αφαιρούμε το κεντρικό κόκκαλο από το γαύρο, βάζουμε πάλι τα ψάρια στο μπολ σε σειρές και πασπαλίζουμε κάθε σειρά με λίγο σκόρδο και μαϊντανό.
- Ρίχνουμε αρκετό λάδι για να σκεπάσει τον γαύρο μας αφήνουμε έτσι για αρκετές ώρες πριν τα σερβίρουμε στο ψυγείο.
- Γίνεται και με σαρδέλα μέτρια!
- Στο ψυγείο διατηρούνται αρκετές εβδομάδες.
- Μπορούμε τον σερβίρουμε πάνω σε παξιμάδια!!
Είναι ωραίο,εύκολο μεζεδάκι!
Σε ευχαριστώ,χαίρομαι που σου άρεσε.
μπραβο Βασιλικη μου!!