Μπρουσκέτες σε παραλλαγές
- Μπαγκέτα λευκή ή ολικής
- Τυρί φιλαδέλφεια
- Λάδι
- Αλάτι χοντρό
1η παραλλαγή
- Μανιτάρια φρέσκα σε φέτες χοντρές
- Λάδι
- Αλάτι
- Κονιάκ
- Μαϊντανός
- Μισή σκ. Σκόρδο στην πρέσα
2η παραλλαγή
- Καπνιστό βουβαλίσιο λουκάνικο ή άλλο πικάντικο αλλαντικό
- Φλούδες αγγουριού κομμένες με το εργαλείο της πατάτας
- Λιαστή ντομάτα σε μπαστουνάκια
3η παραλλαγή
- Φρυγανίτσες μικρές ή μπαγκέτα ψωμιού ψημένη όπως πριν
- Καπνιστός σολομός σε μικρά κομμάτια και ρολάκια
- Ξύσμα λεμονιού
- άνηθος
- Κόβουμε τις μπαγκέτες σε φετάκια 1 εκ. τις βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα, ραντίζουμε με λίγο λάδι και ρίχνουμε λίγο αλάτι. Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190ο για 6 λεπτά.
- Σοτάρουμε τα μανιτάρια σε λίγο λάδι και πολύ δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι, σβήνουμε με λίγο κονιάκ και τέλος λίγο μαϊντανό.
- Όταν τα βγάλουμε τις μπρουσκέτες, τις βάζουμε σε πιατέλα και σε όλες αλείφουμε το τυρί φιλαδέλφεια.
- Στις μισές αλειμμένες φέτες βάζουμε λουκάνικο ή άλλο αλαντικό, ένα ρολάκι αγγουριού και λίγη λιαστή ντομάτα.
- Στις υπόλοιπες αλειμμένες φέτες, βάζουμε μανιτάρια, φλούδες παρμεζάνας, και τσίλι φρέσκια πιπεριά σε ροδέλες.
- Στην Τρίτη παραλλαγή αλείφουμε με τυρί, βάζουμε ρολάκια καπνιστού σολομού, ξύσμα λεμονιού και άνηθο.