Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 19.9.2017 12:18
Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 5.9.2017 8:17
Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 16:45
Φτιάξε πετιμέζι σύκου
howto 11.7.2017 10:21
Φτιαξε ευκολα βανίλια υποβρύχιο
howto 11.7.2017 9:53
Φτιάξε εύκολα το υπέροχο λικέρ καρύδι
howto 11.7.2017 9:50
Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
howto 11.7.2017 9:46
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 19:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 16:13
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 18:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 12:12
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
netcafe2 4.6.2016 7:43
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 13.6.2015 17:24
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 15.4.2015 12:27
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 15.4.2015 12:25
ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΚΟΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
howto 22.3.2015 17:08
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 26.2.2015 14:57
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 26.2.2015 14:57
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 20.2.2015 17:56
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 20.2.2015 17:55
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Μπρουσκέτες σε παραλλαγές

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Τετάρτη, 25 Δεκέμβριος 2013
none
Περιγραφή

Για να συνοδεύσουμε το ποτό, απίθανα μεζεδάκια μπουκιάς.

Συστατικά
  • Μπαγκέτα λευκή ή ολικής
  • Τυρί φιλαδέλφεια
  • Λάδι
  • Αλάτι χοντρό

1η παραλλαγή

  • Μανιτάρια φρέσκα σε φέτες χοντρές
  • Λάδι
  • Αλάτι
  • Κονιάκ
  • Μαϊντανός
  • Μισή σκ. Σκόρδο στην πρέσα

2η παραλλαγή

  • Καπνιστό βουβαλίσιο λουκάνικο ή άλλο πικάντικο αλλαντικό
  • Φλούδες αγγουριού κομμένες με το εργαλείο της πατάτας
  • Λιαστή ντομάτα σε μπαστουνάκια

3η παραλλαγή

  • Φρυγανίτσες μικρές ή μπαγκέτα ψωμιού ψημένη όπως πριν
  • Καπνιστός σολομός σε μικρά κομμάτια και ρολάκια
  • Ξύσμα λεμονιού
  • άνηθος
Οδηγίες
  1. Κόβουμε τις μπαγκέτες σε φετάκια 1 εκ. τις βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα, ραντίζουμε με λίγο λάδι και ρίχνουμε λίγο αλάτι. Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190ο για 6 λεπτά.
  2. Σοτάρουμε τα μανιτάρια σε λίγο λάδι και πολύ δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι, σβήνουμε με λίγο κονιάκ και τέλος λίγο μαϊντανό.
  3. Όταν τα βγάλουμε τις μπρουσκέτες, τις βάζουμε σε πιατέλα και σε όλες αλείφουμε το τυρί φιλαδέλφεια.
  4. Στις μισές αλειμμένες φέτες βάζουμε λουκάνικο ή άλλο αλαντικό, ένα ρολάκι αγγουριού και λίγη λιαστή ντομάτα.
  5. Στις υπόλοιπες αλειμμένες φέτες, βάζουμε μανιτάρια, φλούδες παρμεζάνας, και τσίλι φρέσκια πιπεριά σε ροδέλες.
  6. Στην Τρίτη παραλλαγή αλείφουμε με τυρί, βάζουμε ρολάκια καπνιστού σολομού, ξύσμα λεμονιού και άνηθο.

 

Λίγα μυστικά ακόμα
Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή