Μελιτζανοσαλάτα πικάντικη
Μια μελιτζανοσαλάτα που ετοιμάζεται και ψήνεται στην ίδια συσκευασία. Μια διαφορετική εκδοχή που είναι εύκολη, νόστιμη και έξυπνη .
- 2 μελιτζάνες φλάσκες μέτριες
- 1 ξερό κρεμμύδι σε καρέ
- 2 σκελιδες σκόρδο στην πρέσα
- 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 1 κ.γλ. κάρυ
- 1 κ.γλ. κύμινο
- 1 κ.γλ. κόλιαντρο σε σπόρους
- Λίγο λάδι
- Αλάτι
- Κόβουμε τις μελιτζάνες κατά μήκος στη μέση και χαράζουμε την ψύχα με το μαχαίρι σε ρόμβους και αλατίζουμε.
- Σε μπολ ανακατεύουμε τον πελτέ, το σκόρδο, το κρεμμύδι, το κύμινο, τον κόλιανδρο, το κάρυ και το 2-3 κ.σ. λάδι.
- Απλώνουμε το μείγμα στην κομμένη πλευρά. Ενώνουμε τα 2 μισά της κάθε μελιτζάνας και τις τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο.
- Ψήνουμε στο φούρνο στους 200ο για 1 ώρα και ¼ (ανάλογα και το μέγεθος) ή στα κάρβουνα μέχρι να μαλακώσουν πολύ καλά οι μελιτζάνες μας.
- Ανοίγουμε το αλουμινόχαρτο και με ένα κουτάλι αδειάζουμε την ψύχα της μελιτζάνας, την κόβουμε σε κομμάτια, ρίχνουμε λίγο λάδια και λίγο μαϊντανό και σερβίρουμε με φρέσκο ψωμί.
Μπορούμε να τα προσφέρουμε και σαν μπρουσκέτες σε ξεροψημένες μπουκιές ψωμιού!
Συνταγή του Β. Δρίσκα.