Μουσταλευριά
10 φλυτζάνια χυμό σταφυλιού
Μισό φλυτζάνι κορν φλάουρ και 1 φλυτζάνι αλεύρι
Καρύδια , κανέλλα και σουσάμι για το γαρνίρισμα
Βράζετε με μια φέτα ψωμί , τα 10 φλιτζάνια χυμό σταφυλιού , για 5 λεπτά , τον αφήνετε να κατασταλάξει και τον σουρώνετε
Βάζετε στη κατσαρόλα τα 8 φλυτζάνια μούστο στραγγισμένο
Μόλις το μείγμα αρχίζει να βράζει , ρίχνετε αφού έχετε διαλύσει στον υπόλοιπο μούστο που κρατήσατε , μισό φλυτζάνι κορν φλάουρ και ένα φλυτζάνι αλεύρι , λίγο - λίγο ενώ ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να πήξει
Αντικαθιστάτε το κορν φλάουρ με το ¼ του φλυτζ . αλεύρι η βάζετε αλεύρι και σιμιγδάλι σε ίσα μέρη
Στη φωτογραφία την έχω γαρνίρει ελαφρά με φιλέ αμυγδάλου , είναι προσωπικό μου γούστο
Διαβάστε στο φόρουμ :Η μουσταλευριά και η απομυθοποίηση της στάχτης
στο μυαλο μου τα εχω σηνεχεια,λες και ηξερες τι σκεφτωμαι
δεν μου λες;
με πατιμεζι γινεται; εγω δεν εχω τωρα χυμο φρεσκον εδω
θα εχουμε τον Σεπτεβριο
να βαλω και τους 5 σκουφους θα εβαζα 10 αλλα δεν εχουμε
Μπορεις να φτιάξεις αραιώνοντας 1 μερος πετιμεζι με 2 μερη νερου .
Ριξε και μια ματια στο φορουμ ,με θεμα Η μουσταλευρια και η απομυθοποιηση της σταχτης .