Ένα ανάλαφρο Κιμαλίδικο
Με τον ίδιο τρόπο φτιαγμένο το κλασσικό μικρασιάτικο φαγητό , αλλά με υλικά με λίγα λιπαρά . Ένα φαγητό και για μπουφέ .
Για τον κιμά
- 1 κιλό κιμά γαλοπούλας στήθος ή μπούτι
- 1 κρεμμύδι ψιλ / μενο
- Λίγο λάδι
- 2 αυγά
- 2 φέτες ψωμί μουσκεμένες στο γάλα
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1κ.σ. πάπρικα γλυκιά
- Αρκετό μαϊντανό ψιλ / νο
- Αλάτι και πιπέρι
- 8-10 φέτες ψωμί του τοστ χωρίς κόρα
- 2-3 ντομάτες σε κυβάκια στραγγισμένες χωρίς ζουμιά
- 2-3 ντομάτες σε φέτες λεπτές χωρίς ζουμιά
- Κασέρι σε φέτες , όσο και το μέγεθος του πυρέξ που έχετε
- Λίγο θυμάρι φρέσκο τριμμένο
- Αλάτι και πιπέρι
Για τον κιμά
- Βάζουμε όλα τα υλικά σε λεκάνη και τα ζυμώνουμε καλά . Τα αφήνουμε για κανένα μισάωρο στη ψυγείο .
- Σε μεγάλο πυρέξ βάζουμε λίγο λάδι . Πάνω βάζουμε μια στρώση ψωμί και ρίχνουμε τις ντομάτες σε κυβάκια , λίγο αλάτι και λίγο θυμάρι φρέσκο .
- Πάνω στρώνουμε τον κιμά που ζυμώσαμε .
- Στη συνέχεια βάζουμε τις φέτες ντομάτας και αλατοπιπερώνουμε .
- Πάνω στρώνουμε τις φέτες το κασέρι .
- Ψήνουμε το φαγητό στους 190ο για μια ώρα ή και περισσότερο . Προς το τέλος κατεβάζουμε χαμηλά το πυρέξ μας να ψηθεί καλά το φαγητό από κάτω .
Σε συνταγή του Γκελντή.
ua to dokimasw...
san idea pws tha htan an anti gia psomi ebaza lazania (mallon etsi ta lene) ta tetragvna.. h tha paniaze?....tha kanv tis dokimes moy kai tha sas pv...
μπραβο Ηλιαννα για την ωραια συνταγη ,και με θαυμασια υλικα
Στα παιδιά μου άρεσε πάρα πολύ!!!!