Μωσαϊκό σοκολάτας
- 2 πακέτα μπισκότα,
- 1 ζαχαρούχο,
- 2 κ.σ. κακάο,
- 1 κ.γλ. στιγμιαίο καφέ,
- 70 γρ. άχνη,
- 1 σφηνάκι λικέρ ή κονιάκ,
- 85 γρ. βούτυρο(εγώ έβαλα μαργαρίνη),
- 1-2 βανίλιες,
- 1 μικρό αυγό.
- Σπάμε τα μπισκότα σε μέτρια κομμάτια, τα ρίχνουμε σε μπολ, προσθέτουμε κονιάκ ή λικέρ και το βιτάμ ανακατεύουμε καλά.
- Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά φτιάχνοντας ένα όμορφο μείγμα.
- Ρίχνουμε το μείγμα σε λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο 60Χ70 εκ.,τυλίγουμε σε ρολό κλείνοντας καλά τις άκρες.
- Βάζουμε στο ψυγείο 3 ώρες να παγώσει καλά, κόβουμε σε φέτες, σερβίρουμε με παγωτό!
Εγώ δεν έβαλα το αυγό, το αποφεύγω ωμό.
Πασπάλισα με άχνη το ρολό πριν το κόψω σε φέτες, μπορείτε να το καλύψετε και με τρούφα. Ωραίο θα είναι και σε φόρμα, σαν τούρτα! Η συνταγή από τα πτι-μπερ