Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Plasmolifting Σωλήνες PRP
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:09
With Fournette Back again, How Massive of a Will
Rickey 16.8.2021 6:35
What Are The Saints Strongest Employment Likely In
Rickey 16.8.2021 6:35
Vrabel Ranks Amongst Belichick's Most straightforw
Rickey 16.8.2021 6:34
Kansas Metropolis Chiefs Exchange for Baltimore
Rickey 16.8.2021 6:33
2022 WR Kevin Thomas Announces Greatest 5
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Keep an eye on with Bengals O
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Observe with Bengals OTAs Loo
Rickey 16.8.2021 6:31
Who is Highest Possibly toward Incorporate a Break
Rickey 16.8.2021 6:30
Costs Dion Dawkins towards To start with Qualified
Rickey 16.8.2021 6:29
Απ:NFL reinstates Cowboys Aldon Smith, who las...
jiuer7845 7.8.2021 13:08
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
jiuer7845 7.8.2021 13:08
Απ:Μπισκότα πραλίνας
jiuer7845 7.8.2021 13:06
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
jiuer7845 7.8.2021 13:01
Re: Как создать новую тему в crpsc.org.br ??
jiuer7845 7.8.2021 13:01
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

260-milfeigfraoylesken.jpg
Μιλφέιγ με φράουλες



Παστό ή λαρδί ή χαράκι

recipe image
Προστέθηκε απόBarBarBar, Δευτέρα, 09 Φεβρουάριος 2015
none
Περιγραφή

Μια συνταγή της παράδοσης.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • λαρδί
  • και χοντρό αλάτι

Οδηγίες
  1. Κραταμε τα καλυτερα κομματια λαρδι απο το λαιμο η την ωμοπλάτη και εαν εχει και λιγο κρεατακι μεσα γινεται σαν μπεϊκον.
  2. Αλατιζουμε με χοντρο αλατι, χαραζουμε και βαζουμε για μια εβδομαδα σε πανερια για τυχον υγρα που θα βγαλει.
  3. Μολις στεγνωσει το φυλαμε στο πιο κρυο μερος του σπιτιου ή στο ψυγειο. Τα παλια χρονια τα φυλαγαν σε πανερια, τα εβαζαν μεσα αφου τα τυλιγαν σε τουλπανι με παραπανω αλατι (διοτι δεν ειχε ψυγεια τοτε) και τα κρεμουσαν στις διπλες (ξυλα που πανω τους στηριζοταν η στεγη).
  4. Οταν λοιπον θελουμε να το ψησουμε, το σκουπιζουμε καλα καλα απο το αλατι τους και μετα το ψηνουμε.
  5. Τρωγεται και ωμο κομμενο σε πολυ ψιλες φετουλες πασπαλισμενο με κοκκινο γλυκο πιπερι και διπλα ωμο πρασο. Μπορουμε να το βαλουμε και ψιλοκομμενο μεσα στην φασολαδα μας.
  6. Στο τηγανι γινεται τσιγαριδες προτού το παστωσουμε βεβαια. Τα Χριστουγεννα που φτιαχνουμε την μπαμπω, βαζουμε στην γεμιση και λιγο λαρδι. Το υπολοιπο λιπος το εβραζαν καλα και εφτιαχναν την λιγδα, ειχε σπουδαιο ρολο στην κουζινα τα παλια χρονια. φημισμενοι ηταν οι κουραμπιεδες των Χριστουγεννων που γινοταν μ αυτην.
  7. Καλη επιτυχια σ οποια το φτιαξει

Λίγα μυστικά ακόμα

 

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή