Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 19.9.2017 12:18
Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 5.9.2017 8:17
Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 16:45
Φτιάξε πετιμέζι σύκου
howto 11.7.2017 10:21
Φτιαξε ευκολα βανίλια υποβρύχιο
howto 11.7.2017 9:53
Φτιάξε εύκολα το υπέροχο λικέρ καρύδι
howto 11.7.2017 9:50
Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
howto 11.7.2017 9:46
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 19:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 16:13
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 18:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 12:12
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
netcafe2 4.6.2016 7:43
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 13.6.2015 17:24
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 15.4.2015 12:27
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 15.4.2015 12:25
ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΚΟΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
howto 22.3.2015 17:08
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 26.2.2015 14:57
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 26.2.2015 14:57
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 20.2.2015 17:56
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 20.2.2015 17:55
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Παστό ή λαρδί ή χαράκι

recipe image
Προστέθηκε απόBarBarBar, Δευτέρα, 09 Φεβρουάριος 2015
none
Περιγραφή

Μια συνταγή της παράδοσης.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • λαρδί
  • και χοντρό αλάτι

Οδηγίες
  1. Κραταμε τα καλυτερα κομματια λαρδι απο το λαιμο η την ωμοπλάτη και εαν εχει και λιγο κρεατακι μεσα γινεται σαν μπεϊκον.
  2. Αλατιζουμε με χοντρο αλατι, χαραζουμε και βαζουμε για μια εβδομαδα σε πανερια για τυχον υγρα που θα βγαλει.
  3. Μολις στεγνωσει το φυλαμε στο πιο κρυο μερος του σπιτιου ή στο ψυγειο. Τα παλια χρονια τα φυλαγαν σε πανερια, τα εβαζαν μεσα αφου τα τυλιγαν σε τουλπανι με παραπανω αλατι (διοτι δεν ειχε ψυγεια τοτε) και τα κρεμουσαν στις διπλες (ξυλα που πανω τους στηριζοταν η στεγη).
  4. Οταν λοιπον θελουμε να το ψησουμε, το σκουπιζουμε καλα καλα απο το αλατι τους και μετα το ψηνουμε.
  5. Τρωγεται και ωμο κομμενο σε πολυ ψιλες φετουλες πασπαλισμενο με κοκκινο γλυκο πιπερι και διπλα ωμο πρασο. Μπορουμε να το βαλουμε και ψιλοκομμενο μεσα στην φασολαδα μας.
  6. Στο τηγανι γινεται τσιγαριδες προτού το παστωσουμε βεβαια. Τα Χριστουγεννα που φτιαχνουμε την μπαμπω, βαζουμε στην γεμιση και λιγο λαρδι. Το υπολοιπο λιπος το εβραζαν καλα και εφτιαχναν την λιγδα, ειχε σπουδαιο ρολο στην κουζινα τα παλια χρονια. φημισμενοι ηταν οι κουραμπιεδες των Χριστουγεννων που γινοταν μ αυτην.
  7. Καλη επιτυχια σ οποια το φτιαξει

Λίγα μυστικά ακόμα

 

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή