Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Buy fake Canadian banknotes
scottbowerss032 6.8.2022 10:20
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Μελιτζανάκι τουρσί

recipe image
Προστέθηκε απόBarBarBar, Σάββατο, 11 Ιανουάριος 2014
none
Περιγραφή

Μια χειμωνιάτικη πολύ ορεκτική σαλάτα που συνοδεύει τα λαδερά μας φαγάκια.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Άλλες κατηγορίες
  • 1 κιλο μελιτζανακια μικρα,
  • μισο λαχανο μετριο,
  • 2 καροτα,
  • ενα μικρο ματσακι σελινο,
  • 7-8 σκελιδες σκορδο κομμενο με μαχαιρι,
  • 7 πιπεριες διαφορων χρωματων,
  • 2 καυτερες,
  • 1 λεμονι κομμενο φετες για επανω
  • και 40γρ.αλατι στο κιλο (ζυγιζουμε ολα τα υλικα μαζι και βαζουμε στην αλμυρα μας 40 γρ. αλατι στο κιλο) ,
  • 1/2 φλ.καφε ξυδι,
  • νερο μεχρι να σκεπαστει η τουρσι.
Οδηγίες
  • Ριχνουμε τις μελιτζανες σε βραστο αλατισμενο νερο και τις ζεματαμε για 5 λεπτα. Κανουμε ολα τ αλλα υλικα μια ωραια ουγγαρεζα.
  • Αφου κρυωσουν τα μελιτζανακια μας τα γεμιζουμε με την ουγγαρεζα και τα δενουμε με λιγο σελινο. Ζυγιζουμε τωρα να δουμε ποσα κιλα εγιναν για να κανουμε την αλμυρα μας.
  • Στρωνουμε ομορφα μεσα στο δοχειο μας τα μελιντζανακια, σε λιγο χλιαρο νερο διαλυουμε το αλατι και το ριχνουμε μεσα στο δοχειο και συμπληρωνουμε νερο μεχρι να σκεπαστει η τουρσι, προσθετουμε το ξυδι μας και το λεμονι (για να μην πιασει μαγια)
  • Κανουμε ενα στεφανακι απο κλιματσιδες και βαζουμε απο πανω να βυθιστει η τουρσι στην αλμυρα (εαν δεν εχουμε βαζουμε ενα πιατο,οχι μεταλλικο). Την φυλαμε σε δροσερο και σκιερο μερος μεχρι να ωριμασει ,μολις ωριμασει την βαζουμε στο ψυγειο να μην μας μαλακωσει πολυ.
Λίγα μυστικά ακόμα

Κανουμε λαχανο σκετο τουρσι με την ιδια αλμυρα 40γρ.στο κιλο λαχανου και προσθετουμε μια μπομπονιερα ρεβυθια και μια κριθαρι καλα δεμενα για να τα πεταξουμε οταν γινει η τουρσι μας, δεν βαζουμε καθολου ξυδι στο λαχανο. Αντε και καλη επιτυχια και καλο χειμωνα

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή