Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

The Designs
lenabailey84@gmail.com 25.1.2023 16:28
Les Bullideres - Υψηλής ποιότητας Ανδόρα ακινήτων
cekkekarze@biyac.com 26.12.2022 23:39
 Buy coronavirus vaccine passport in UK
lwrcrr@gmail.com 23.12.2022 22:35
KAMPALA ILLUMINATI NO BLOOD SHEDDING+27788676511 I
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:52
+27788676511 UGANDA JOIN ILLUMINATI IN KAMPALA How
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:51
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ




Πιροσκί με πατάτα

recipe image
Προστέθηκε απόΕ.Φ., Δευτέρα, 18 Νοέμβριος 2013
none
Περιγραφή

Τα πιροσκί γίνονται με διάφορες γεμίσεις μέσα , σαυτήν την συνταγή με πατάτες.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Άλλες κατηγορίες
  • 1 ποτήρι χλιαρό νερό,
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά.
  • Λίγο αλάτι.
  • 2 κρόκους αυγών.
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο.
  • Λίγη ζάχαρη.
  • Αλεύρι όσο πάρει για να γίνει μια εύπλαστη ζύμη ,μέτρια ,ούτε πολύ σφιχτή ούτε πολύ μαλακή.
  • Για την γέμιση:
  • 1 κιλό πατάτες βρασμένες και καθαρισμένες.
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
  • 1 χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο.
  • Αλάτι,μαύρο πιπέρι.(Προαιρετικά λίγο μπούκοβο).
  • Λάδι για το τηγάνισμα.
Οδηγίες
  1. Διαλύουμε στο χλιαρό νερό το βούτυρο την ζάχαρη, την μαγιά τους κρόκους και τελευταία το αλάτι. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και προσθέτουμε αλεύρι λίγο-λίγο μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη, ούτε νερουλή αλλά ούτε και πολύ σφιχτή. Την σκεπάζουμε και περιμένουμε μια ώρα περίπου για να φουσκώσει.
  2. Εν τω μεταξύ πατάμε με το πιρούνι τις πατάτες που τις βράσαμε και ξεφλουδίσαμε. Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε λίγο λάδι και προσθέτουμε την πατάτα .Την γυρίζουμε καλά γρήγορα-γρήγορα για να μην κολλήσει. Προσθέτουμε το αλάτι ,το πιπέρι και το μπούκοβο. Κατεβάζουμε από την φωτιά ,προσθέτουμε τον μαίντανό.
  3. Ανοίγουμε μικρά κομμάτια ζύμης σε φυλαράκια ,βάζουμε μέσα 1 κουταλιά γέμιση τα κλείνουμε διπλώνοντας τα, πατώντας καλά το κλείσιμο. Τα ετοιμάζουμε όλα σε ελαφρά αλευρωμένους δίσκους και μετά βάζουμε λάδι σε μεγάλο τηγάνι και τα τηγανίζουμε, σε λάδι που έκαψε και το χαμηλώσαμε στην μέση ,από όλες τις πλευρές.
  4. Τα βάζουμε σε δίσκο στρωμένο με χαρτί κουζίνας. Τα σερβίρουμε ζεστά ,αλλά τρώγονται ευχαρίστως και κρύα.
Λίγα μυστικά ακόμα

Παραδοσιακή συνταγή με πολλές εκδοχές!

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή