Λάχανο τουρσί
- Λαχανο οσο θελουμε,
- αλατι χοντρο,
- ρεβυθια,
- κριθαρι,
- λεμονια,
- κλιματσιδες,
- νερο.
- Βαζουμε τα λαχανα σε νερο.
- Λειωνουμε 40γρ αλατι χοντρο για καθε κιλο λαχανο, μια χουφτιτσα κριθαρι (δινει σπιρταδα) και μια ρεβυθια (δινουν κιτρινο χρωμα),ολα αυτα μεσα σε τουλι οχι σφιχτα δεμενο.
- Αν θελουμε να γινει γρηγορα, βαζουμε χλιαρο νερο και την κραταμε μεσα, εαν δεν θελουμε να γινει γρηγορα βαζουμε κρυο νερο, τοποθετουμε απο επανω λεμονια κομμενα σε φετες και ενα στεφανακι απο κλιματσιδες (βεργες απο αμπελι) για να ειναι τα λαχανα μεσα στην αλμη.
- Καθημερινα θα την ανακατευουμε για να μην μας χαλασει, ετσι κανουμε και τα διαφορα λαχανικα τουρσι. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ