Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Φαρσαλιώτικος χαλβάς με καβουρντισμένα αμύγδαλα

recipe image
Προστέθηκε απόsofouleli, Τετάρτη, 21 Ιούλιος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 22 χρήστες ψήφισαν
κανένας
Περιγραφή

Ο παραδοσιακός χαλβάς Φαρσάλων από το στόμα των Φαρσαλιωτών . Τον συναντάμε εμείς οι υπόλοιποι σε κάθε πανηγύρι .

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες

1 / 2 φλιτζάνι σπορέλαιο
2 φλ . νισεστέ
3 φλ . ζάχαρη
4 φλ . νερό
1 φλ . αμύγδαλα αποφλοιωμένα ή αμύγδαλα φιλέ ελαφρά καβουρντισμένα
8 κ . σ . ζάχαρη

Οδηγίες

Σε μία λεκάνη βάζουμε όλα τα υλικά εκτός των 8 κ.σ. ζάχαρης και τα χτυπάμε καλά .

Παίρνουμε μία κατσαρόλα βαθειά και ανακατεύουμε τις 8 κ . ζάχαρης μέχρι να ροδίσει καλά σε δυνατό μάτι .

Ρίχνουμε το μείγμα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μία πηχτή κρέμα , χωρίς να ανησυχήσουμε όταν δούμε ότι η καραμέλα έχει κάνει σβόλους .

Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μέτριο πυρέξ .

Ψήνουμε σε γκρίλ 15 λεπτά , μέχρι να δούμε ότι έπιασε μια κρούστα με φουσκαλίτσες .

Σχόλια
Σχόλιο από marianta , Κυριακή, 25 Ιούλιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πάντα ήθελα μια αυθεντική συνταγή για χαλβά φαρσάλων, αλλά όσες είχα διαβάσει δεν με έπειθαν για το αποτέλεσμα. Αυτή θα τη δοκιμάσω οπωσδήποτε όμως.
Σχόλιο από Hlianna , Κυριακή, 25 Ιούλιος 2010
Μάικ, είναι φλιτζάνια και θα διορθωθεί. Πατάς μια φορά βαθμολόγηση και μόνο μία.
Σχόλιο από bhsaria58 , Δευτέρα, 26 Ιούλιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πράγματι μας έλειπε αυτή η συνταγή...σευχαριστούμε!!!
Σχόλιο από Bianka , Δευτέρα, 26 Ιούλιος 2010
να βαλω και εγω 5 σκουφακια για την ωραια αυτη συνταγη και αυριο αλλα 5
μπραβο Σοφια μου
Σχόλιο από sofouleli , Δευτέρα, 26 Ιούλιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Μπιάνκα μου στη συνταγή με τον χαλβά Φαρσάλων γράφεις στη βαθμολογία σου ''πάρε πέντε '' τί πέντε δεν ξέρω...χαχαχαχαχ .Γι αυτό κι εγώ σου στελνω άλλα πέντε....σκουφάκια.Είναι πολύ νόστιμη πιτούλα.Ότι μπαίνει στο τηγάνι γίνεται θεϊκό.
Σχόλιο από sofouleli , Δευτέρα, 26 Ιούλιος 2010
Nάνα μου δεν χρειάζεται παρά λίγα λεπτά η όλη διαδικασία.Γι αυτό θέλει και προσοχή να είναι όλα τα υλικά κοντά σας για να μην παρακαβουρντισθεί και μετά πικρίζει ο χαλβάς. Σήμερα ξανάφτιαξα με μιά παραλλαγη : έβαλα 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, αντί σπορέλαιο την ώρα που ανακάτευα όλα τα υλικά.Με αυτό το τρόπο έγινε λιγότερο γυαλιστερός αλλά.. είχε ωραία και ετσι γεύση. Οταν κάνετε κι εσείς, μπορείτε να δοκιμάσετε [προτροπή της Λιάνας]. Στο σερβίρισμα μπρείτε να πασπαλίσετε κανέλλα και καβουρντισμένο σουσάμι. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Μαρία την κοντέσσα που μου έδωσε αυτή τη συνταγή και να της στείλω όλα τα σκουφάκια σας.
Σχόλιο από Hlianna , Δευτέρα, 26 Ιούλιος 2010
Σοφία, μια φορά να πατάς σε παρακαλώ, για βαθμολόγηση.
Σχόλιο από Bianka , Τρίτη, 27 Ιούλιος 2010
ακρηβως ετσι ειναι Νανα μου εσυ τι βαζης μεσα;λαδι ,σπορελαιο η βουτυρο;
Σχόλιο από sofouleli , Τρίτη, 27 Ιούλιος 2010
Πάντως για να μην εχω αμφιβολία τον έκανα δύο φορές και με σπορελαιο και με βούτυρο και μου άρεσε ο τρόπος που γράφω την συνταγή ακριβ,ς.Δεν την αλλάζω... πριτσ χαχαχα
Σχόλιο από Margo , Δευτέρα, 02 Αύγουστος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ωραιότατο παραδοσιακό γλύκισμα!!
Σχόλιο από Ε.Φ. , Κυριακή, 17 Απρίλιος 2011
Απίθανος έγινε ο χαλβάς Sofoyleri! τον έκανα ,είναι εύκολος! έβαλα ηλιέλαιο ! είναι ελαφρύτερος από αυτόν με τον βούτυρο!
Σχόλιο από Margo , Δευτέρα, 18 Απρίλιος 2011
Η φωτογραφία από την Ε.Φ. που έφτιαξε τη συνταγή.

Image and video hosting by TinyPic
Σχόλιο από sofouleli , Δευτέρα, 18 Απρίλιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ax μπραβο Margo μου...πάρε και απο μενα πέντε σκουφάκια..ολα δικά σου.Χαίρομαι που το εφτιαξες κι εσύ. τους φάγαμε τους φαρσαλιώτες.,,πάω να το φτιάξω κι εγω μιά και νηστευω.
Σχόλιο από sofouleli , Δευτέρα, 18 Απρίλιος 2011
Αχ λάθος εκανα Ε,Φ μου...και σε σενα αλλα πέντε...σκουφακια φυσικά χαχαχαχαχαχ.
.
Σχόλιο από Χριστινα Χριστινα , Σάββατο, 23 Ιούλιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Σofouleli Εχω τα υλικα μπροστα μου και ξεκινω ,φαινεται πολυ ωραια!!!!!!!!γι'αυτο 555555555555555
Σχόλιο από sofouleli , Σάββατο, 23 Ιούλιος 2011
Χριστινάκι μου γελαω με τα 5άρια! Τελικά τον εφτιαξες, πετυχε;
Σχόλιο από gaknis , Κυριακή, 24 Ιούλιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
5 κι άλλα 5 μόλις τον ξεφούρνισα και είναι τέλειος
μπράβο σου!!!!! Απα-πα-πα-πα δεν κρατιέμαι άλλο παιδιά βούρ για το ταψί φυσάω να κρυώσει γρήγορα χι-χι-χι-
Σχόλιο από Bianka , Κυριακή, 24 Ιούλιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
τον εφτιαξα και εγω αλλα εβαλα βουτυρο!!
αλλα παντωςπολυ ευκολος!!
παλι μπραβο !
:-))
Σχόλιο από sofouleli , Τρίτη, 26 Ιούλιος 2011
ΒΙΑΝΚΑ μου είναι ωραίος με βούτυρο αλλα δεν γίνεται ετσι γυαλιστερός και ελφρύς τον έκανα κι εγω αλλα κατέληξα με σπορέλαιο.
Σχόλιο από sofouleli , Δευτέρα, 03 Δεκέμβριος 2012
Έχω παραλειψει το εξης. οταν το αδειαζουμε στο ταψι το περιουουμε με λιγη ζάχαρη και μετα το ψηνουμε στο φουρνο.
Μεταφορά στην κορυφή