Κόκορας χωριάτικος κρασάτος
- 1 κόκορας χωριάτικος ή βιολογικός απο κατάστημα με βιολογικά προΪόντα.
- 1 φλυτζάνι λάδι.
- 1 ποτηράκι κρασί άσπρο.
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
- 2 κρεμμυδάκια στιφάδου.
- 1 σκελίδα σκόρδο.
- 1 μικρό φύλλο δάφνης.
- Αλάτι.Πιπέρι.
- Λίγη ρίγανη.
- Πλένουμε και τεμαχίζουμε σε κομμάτια τον κόκορα.Αλατοπιπερώνουμε,και τα τηγανίζουμε να κάνουν κρούστα.
- Προσθέτουμε και τα κρεμμύδια και το σκόρδο και τα σωτάρουμε ελαφρά.
- Σβήνουμε με το κρασί,χαμηλώνουμε την φωτιά,και ρίχνουμε λίγο καυτό νερό να σκεπάσει το φαγητό , και το φύλλο δάφνης.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα ,και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει και να μελώσει η σάλτσα.Προς το τέλος ρίχνουμε και την ρίγανη.
Μπορούμε αν θέλουμε να βάλουμε 1 ποτήρι νερού ντομάτα τριμμένη και 1 κουταλιά πελτέ. Τότε όμως δεν βάζουμε ρίγανη αλλά 2 κόκκους μπαχάρι.
Κουρκουμπίνες με κόκκορα κρασάτο






