Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 19.9.2017 12:18
Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 5.9.2017 8:17
Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 16:45
Φτιάξε πετιμέζι σύκου
howto 11.7.2017 10:21
Φτιαξε ευκολα βανίλια υποβρύχιο
howto 11.7.2017 9:53
Φτιάξε εύκολα το υπέροχο λικέρ καρύδι
howto 11.7.2017 9:50
Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
howto 11.7.2017 9:46
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 19:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 16:13
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 18:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 12:12
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
netcafe2 4.6.2016 7:43
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 13.6.2015 17:24
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 15.4.2015 12:27
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 15.4.2015 12:25
ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΚΟΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
howto 22.3.2015 17:08
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 26.2.2015 14:57
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 26.2.2015 14:57
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 20.2.2015 17:56
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 20.2.2015 17:55
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

1470-poutaneska0.jpg
Σπαγγέτι πουτανέσκα



Κεφτεδάκια κυπριακά

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Πέμπτη, 11 Σεπτέμβριος 2014
none
Περιγραφή

Ετούτα τα κεφτεδάκια γίνονται ζουμερά και αφράτα γιατι μέσα μπαίνει πατάτα, αλλά και βρώμη.

Συστατικά
  • 1 κιλό και 200 γρ κιμά μοσχαρίσιο ή μισό- μισό με χοιρινό
  • 4 κρεμμύδια ξερά τριμμένα στο χοντρό του τρίφτη
  • 2 πατάτες τριμμένες στο μεσαίο του τρίφτη (όχι αυτό που τρίβουμε τα κρεμμύδια, το ψιλότερο)
  • 2 ντομάτες τριμμένες
  • 1 κ.γλ. κύμινο
  • 1 ματσάκι δυόσμο ή 2 κ.σ. ξερό
  • 2 σκ. σκόρδο στην πρέσα
  • 2 αβγά
  • 6 κ.σ. βρώμη (κουάκερ)
  • Αλάτι – πιπέρι
  • αλεύρι για το τηγάνισμα
  • λάδι για τηγάνισμα

Σάλτσα πικάντικη

  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κ. γλυκού καπνιστή πάπρικα ή 1 κ.γλ. κάρυ πικάντικο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • λίγο αλάτι

Σάλτσα δυόσμου

  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • 1 κ.σ. δυόσμο φρ. ψιλ/νο
  • 1 κ.γλ. λεμόνι + ξύσμα από μισό ή ένα λεμόνι
  • λάδι, αλάτι, πιπέρι
  • 1 σκ. σκόρδο στην πρέσα
Οδηγίες
  1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά με τον κιμά πολύ καλά για 10 λεπτά. Το μείγμα δε θα είναι πολύ σφικτό και έτσι πρέπει.
  2. Βάζουμε τον κιμά για 1 ώρα στο ψυγείο να σφίξει και να αναμειχθούν τα αρώματα τους.
  3. Ετοιμάζουμε το τηγάνι μας, φτιάχνουμε μέτρια στρογγυλά κεφτεδάκια, τα αλευρώνουμε και τηγανίζουμε.
  4. Για τις σάλτσες ανακατεύουμε όλα τα υλικά και τα αφήνουμε λίγη ώρα στο ψυγείο. Τα σερβίρουμε με σάλτσες δροσερές γιουρτιού, τηγανητές πατάτες και σαλάτα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μια σάλτσα τσάτνεϋ που μας αρέσει πολύ με τα κεφτεδάκια, είναι μια καυτερή και γλυκιά, Τσάτνεϋ με τσίλι πιπεριές

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή