Τσάτνεϋ με τσίλι πιπεριές
Καυτερή και γλυκιά σάλτσα από γλυκές και καυτερές τσίλι πιπεριές. Γι αυτούς που αντέχουν τις σούπερ δυνατές και καυτερές γεύσεις.
- 2 πιπεριές Φλωρίνης σε κομμάτια
- 6 καυτερές κόκκινες πιπεριές τσίλι με ή χωρίς τους σπόρους σε κομμάτια
- 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια σε φέτες
- 100 γρ. τζίντζερ φρέσκο, καθαρισμένο και κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 100 γρ. καστανή ζάχαρη
- 1 κ.γλ. αλάτι
- 100 ml ξύδι μπαλσάμικο
- 100 ml νερό
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- Κόβουμε όλα τα λαχανικά και τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να ψηθούν σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά.
- Ξεσκεπάζουμε, δυναμώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε περιστασιακά. Μόλις απορροφηθούν τα υγρά το μείγμα είναι σαν σιρόπι καραμελωμένο.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά, περιμένουμε να κρυώσει και λιώνουμε τη σάλτσα στο multi.
Συνοδεύει κρέατα ψητά, τηγανητά κεφτεδάκια και τυριά.
Σε συνταγή της ΄Αννας Μαρίας Μπαρούχ