Σνίτσελ με σάλτσα Ταρτάρ
- στήθος κοτόπουλου
- αλεύρι
- φρυγανιά
- αυγά
- κεφαλοτύρι τριμμένο
- αλατοπίπερο
Για την σάλτσα
- 2 φλιτζάνια μαγιονέζα
- 2 κ.σ. αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα
- 1 κ.σ. κάπαρη ψιλοκομμένη
- 1 κ.σ. μαϊντανός
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- ελάχιστο λεμόνι
- Φιλετάρουμε το στήθος κοτόπουλου και το χτυπάμε με τον μπάτη, να είναι λεπτό (ο χασάπης το κάνει καλύτερο)
- Αλατοπιπερώνουμε
- Έχουμε σε 4 πιάτα τα αυγά χτυπημένα, το αλεύρι, την φρυγανιά, το κεφαλοτύρι.
- Περνάμε διαδοχικά τα σνίτσελ πρώτα από το κεφαλοτύρι, μετά από το αλεύρι, μετά το αυγό και τέλος την φρυγανιά.
- Τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό λαδί, αλλά σε μέτρια φωτιά μέχρι να ξανθύνουν και από τις 2 πλευρές.
- Τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.
- Συνοδεύουμε με πατάτες τηγανιτές, ρύζι, πουρέ λαχανικών, πουρέ πατάτας, ότι θέλουμε.
- Για την σάλτσα απλά ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.