Γκιουζλεμέδες
- 1 ποτήρι νερό,
- 1/2 φλιτζανάκι του καφέ λάδι,
- αλάτι,
- λίγο ζάχαρη,
- 3 φλ. τσαγιού αλεύρι,
- 1/2 κ.γλ. μπεϊκιν,
- τυράκι
- Σε χλιαρο νερο βαζουμε ολα τα υλικα και ζυμωνουμε καλα, αφηνουμε να ξεκουραστει 60 λεπτα και ανοιγουμε τα φυλλα μας.
- Κοβουμε σε τετραγωνα κομματια, σκορπιζουμε τυρακι και κλεινουμε σαν φακελλο.
- Τηγανιζουμε σε καυτο λαδι και βγαζουμε σε χαρτι κουζινας να φυγουν τα λαδια του.
- Εαν εχουμε πασπαλιζουμε με καβουρντισμενο σουσαμι και λιγο μελι.
Την ιδια ζυμη κανω και για πιτα και για ραβιολλι, αλλα προσθετω και ενα αυγο στα ραβιολλι.