Γαριδοκεφτέδες
Τηγανιτός, αλλά και ψητός μέσα στα ταψάκια των μάφιν για αυτούς που προσέχουν τη διατροφή τους.
- 1/2 κιλό με 3/4 γαρίδες κομμένες σε κομμάτια μπουκιάς, φρέσκες ή κατεψυγμένες
- 4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλ/να
- 1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
- μαϊντανός ψιλ/νο
- 1 σφηνάκι ούζο
- 1/2 ποτήρι μπύρα
- 1+ 1/3 ποτήρι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κ.σ. σουσάμι
- 2 κ.σ. κεφαλοτύρι τριμμένο
- αλάτι, πιπέρι
- λάδι για τηγάνισμα
- Πλένω και καθαρίζω τις γαρίδες, βγάζοντας τα κεφάλια, το κέλυφος και τις ουρές. Τις κομματιάζω, εκτός και αν είναι μικρές, οπότε τις αφήνω ολόκληρες.
- Σε μπολ βάζω τις κομμένες γαρίδες και ρίχνω το ούζο. Τις αφήνω για λίγη ώρα να μαριναριστούν.
- Σε άλλο μπολ βάζω το αλεύρι, το αυγό, σουσάμι, κεφαλοτύρι, αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό, κρεμμυδάκια, μπύρα. Ανακατεύω και φτιάχνω ένα μέτριο σε ρευστότητα χυλό και προσθέτω και τις γαρίδες με το ούζο τους.
- Το αφήνω λίγο στο ψυγείο να δέσουν οι γεύσεις τους και μετά παίρνοντας κουταλιές από το μείγμα, ρίχνω στο καυτό λάδι( όχι πάρα πολύ) και φτιάχνω τηγανίτες ροδοψημένες.
- Μπορούν να φτιαχτούν και ψητοί σε ταψάκια των μάφιν για πιο υγιεινή διατροφή.
- Σερβίρω με σάλτσα για γαρίδες.
- Καλή επιτυχία!
Συνταγή της Τασίας.
Γίνονται και νηστίσιμοι , χωρίς το αυγό και το τυρί και δεν χάνουν σε γεύση.