Ζουμπουρλούδικα τρουφάκια
Τα τρουφάκια αυτά τα έφτιαξα εχθές το βράδυ με ότι υλικά υπήρχαν στο σπίτι.
Το αποτέλεσμα οφείλω να πω ότι δεν με απογοήτευσε !
-
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
-
150 γραμμάρια καρύδα για τα τρουφάκια και άλλα 150 γραμμάρια για πασπάλισμα.
-
150 γραμμάρια γλυκά του κουταλιού ψιλοκομμένα (ότι έχετε στο σπίτι)
-
150 γραμμάρια τριμμένο φουντούκι
-
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια.
-
Μοιράζουμε την καρύδα σε τρία βαζάκια.
-
Σε κάθε βαζάκι βάζουμε λίγες σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής (διαφορετικό εννοείται σε κάθε βαζάκι).
-
Κλείνουμε καλά και κουνάμε δυνατά τα βαζάκια να πάει παντού το χρώμα.
-
Αδειάζουμε σε πιάτα και κυλάμε μέσα τα τρουφάκια.
-
Αν θέλουμε κρατάμε λίγο τριμμένο φουντούκι και κυλάμε και σ αυτό λίγα τρουφάκια.
-
Η συνταγή είναι καθαρά αυτοσχέδια, γι’ αυτό μπορείτε να πειραματιστείτε με ότι άλλο θέλετε εσείς και πιστεύετε ότι ταιριάζει.
-
Τα φυστίκια Αιγίνης πάνε πολύ στα συγκεκριμένα τρουφάκια για παράδειγμα, όπως και τα αμύγδαλα και τα καρύδια.
-
Αν δεν έχετε χρώματα ζαχαροπλαστικής μπορείτε να κυλήσετε τα τρουφάκια σε χρωματιστή τρούφα ή σε κακάο.






