Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Ζελέ Σοκολάτας

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Δευτέρα, 08 Σεπτέμβριος 2014 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Τόσο εύκολη και νόστιμη σοκολατένια συνταγή!

Συστατικά
  • 200 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
  • 500 γρ. γάλα
  • 40 γρ. ζάχαρη
  • 3 φύλλα ζελατίνης (15 γρ.)
  • 6 - 8 μπισκότα πτι μπερ, ολόκληρα (προαιρετικά)
  • άγλυκη κρέμα σαντιγί, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Οδηγίες
  1. Σε ένα μπολ με κρύο νερό μαλακώνουμε τα φύλλα ζελατίνης και παράλληλα σε άλλο μπολ ρίχνουμε την τεμαχισμένη κουβερτούρα.
  2. Στο μεταξύ, ζεσταίνουμε σε μια μικρή κατσαρόλα το γάλα με τη ζάχαρη, μέχρι η ζάχαρη να λιώσει, αλλά το γάλα να μην πάρει βράση. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε στην κατσαρόλα τη μαλακωμένη και καλά στυμμένη ζελατίνη. Ανακατεύουμε για να διαλυθεί και αδειάζουμε το μείγμα στο μπολ με την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε πολύ καλά, ώσπου η σοκολάτα να λιώσει και το μείγμα να γίνει λείο και ομοιόμορφο.
  3. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα της αρεσκείας μας (π.χ. σε φόρμα για σαρλότ) και καλύπτουμε αν θέλουμε όλη την επιφάνεια με τα πτι μπερ.
  4. Σκεπάζουμε το ζελέ με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 - 3 ώρες, μέχρι να πήξει.
  5. Για να ξεφορμάρουμε, βυθίζουμε τη φόρμα σε μπολ με καυτό νερό, για ελάχιστα δευτερόλεπτα, και την αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα σερβιρίσματος. Συνοδεύουμε, αν θέλουμε, με άγλυκη κρέμα
Λίγα μυστικά ακόμα

Συνταγή του Παρλιάρου

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Κυριακή, 14 Σεπτέμβριος 2014 vote imagevote imagevote imagevote image
Πανεύκολο και νόστιμο, αλλά δεν έπηξε όσο θα έπρεπε. Κατά τη γνώμη μου η ζελατίνη ήταν λιγη και θα ήθελε τη διπλάσια ποσότητα. Θα το ξανακάνω γιατί είναι ευχάριστο και δροσερό γλυκό , αλλά με 5-6 φύλλα ζελατίνης
Σχόλιο από Bianka , Κυριακή, 14 Σεπτέμβριος 2014
Ναι θέλει περισσότερα !!!
Μεταφορά στην κορυφή