Ζαμπόν γαλοπούλας με γεύση παστουρμά
- 800-1000 γρ στήθος φιλέτο γαλοπουλας
Για την πάστα θέλουμε
- 50 γρ σκόρδο ολόκληρο τριμμένο
- 50 γρ πάπρικα γλυκιά
- 2 κ σ κύμινο
- 50 γραμμάρια τσεμένι (μοσχοσίταρο)
- 2 κ σ Κόκκινη καπνιστή παπρικα
- 2 κ σ σουμακ
- 1 κ σ κόκκινο πιπέρι καυτερό
- λίγο λάδι η Νερό
- αλάτι
- Βάζεις το κρέας πρώτα σε αρκετή ζαχαρη δηλαδη αρκετή να το τυλίγει μεσα για 24 ώρες σε μέρος στο μπαλκόνι. Μετα το πλένεις και το σκουπίζεις Καλα
- Μετα το τυλίγεις Καλα σε αλατι μπόλικο αλατι να το ψήσει δηλαδη πάλι 24 ώρες Σε δροσερό μέρος σε μπαλκόνι δηλαδη.
- Ολα τα υλικα τα λιώνουμε στο μπλεντερ και βαζουμε νερο η λαδι τοσο που να έχουμε μια παστα. Το αφηνουμε για 24 ώρες σε ψυγείο.
- Τωρα το πλένουμε πολυ Καλα το κρέας ,το στεγνώνουμε βαζουμε επανω την παστα που έχουμε φτιάξει να καλύψει ολο το κρέας και το βαζουμε σε μια καλτσα ναύλον. Το κρεμάμε σε δροσερό μέρος στον αερα στο μπαλκόνι για 5 -7 ημέρες να στεγνώνει.
- Μετα το κοβουμε και το κραταμε στο ψυγείο
ζαμπόν αέρος
παρόμοια συνταγή που δείχνει τον τρόπο που το ετοιμάζουμε