Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Μπισκότα πραλίνας
M_nis27 26.3.2020 0:40
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

2973-frouteniostefani.jpg
Φρουτένιο στεφανάκι



Υγιεινά κουλουράκια με χαλβά του μπακάλη

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Πέμπτη, 10 Μάρτιος 2016
none
Περιγραφή

Νόστιμα,υγιεινά και νηστίσημα!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • ½ κούπα ελαιόλαδο
  • ½ κούπα ρακή
  • ½ κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
  • Ξύσμα πορτοκαλιού
  • 3 φακελάκια ξηρή μαγιά
  • 250 γραμμάρια χαλβά του μπακάλη
  • Περίπου 5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κούπα σουσάμι για το τύλιγμα.
Οδηγίες
  1. Τρίβουμε με το χέρι το χαλβά , να γίνει σαν ψίχουλα.
  2. Σε μια λεκάνη βάζουμε όλα τα υγρά υλικά,προσθέτουμε τη μαγιά , το ξύσμα και το χαλβά, ανακατεύουμε με το χέρι ή με σπάτουλα, ώστε να σπάσουν αν έχουν μείνει μεγάλα κομμάτια από το χαλβά.
  3. Προσθέτουμε το αλεύρι λίγο λίγο,ζυμώνοντας μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη που θα κολλά λίγο στα χέρια.
  4. Σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε 1 ώρα να φουσκώσει.
  5. Πλάθουμε κουλουράκια σχετικά μεγάλα παίρνοντας μικρή ποσότητα ζύμης σαν μανταρίνι, την
  6. κάνουμε κορδόνι και το κυλάμε σε σουσάμι.
  7. Το κλείνουμε σε κουλουράκι.
  8. Τα αραδιάζουμε σε 2 ταψιά στρωμένα με λαδόκολλα, τα αφήνουμε να φουσκώσουν πάλι.
  9. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180ο και ψήνουμε για μισή ώρα περίπου,ανάλογα τον φούρνο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Εγώ έβαλα κονιάκ και χαλβά βανίλια,μπορείτε να βάλετε όποια γεύση σας αρέσει.
Ξέχασα να βάλω το ξύσμα που πρέπει να μπει για να δώσει περισσότερη γεύση!!Ακόμη καλύτερα θα πρότεινα ένα ολόκληρο πορτοκάλι πολτοποιημένο ,την επόμενη φορά που θα τα φτιάξω θα βάλω!!
Υπερισχύει η γεύση του χαλβά στα δικά μου κουλουράκια.
Η συνταγή από εδώ: http://www.cretangastronomy.gr/2014/05/blog-post_16-3/

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή