Χταπόδι κρασάτο
- Χταπόδι ολόκληρο ή μόνο πλοκάμια
- 1 κούπα κρασί λευκό
- Λίγο ξύδι
- 1 φύλλο δάφνης
- Μισή κούπα λάδι
- Παίρνω χοντρό χταπόδι, καθαρίζω το κεφάλι και χωρίζω τα πλοκάμια του.
- Τα τοποθετώ σε κατσαρόλα χωρίς νερό, τη σκεπάζω με το καπάκι και σιγοβράζω σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει αρκετά το χταπόδι περίπου 25 λεπτά.
- Το χταπόδι θα βγάλει αρκετό νερό και θα βράσει μέσα εκεί.
- Το αφαιρώ από την κατσαρόλα, καθαρίζω τη μαύρη μεμβράνη και το σοτάρω σε τηγάνι με λίγο λάδι να αρωματιστεί.
- Το σβήνω με 1 κούπα κρασί λευκό, 1 κούπα από το ζουμί του και λίγο ξύδι.
- Το αφήνω να ψηθεί τελείως και να τραβήξει τα υγρά του και είναι έτοιμο.
- Σ υνολικός χρόνος 1 ώρα περίπου πάνω κάτω.
- Καλή επιτυχία!