Χριστουγεννιάτικο Κέικ με Αστέρια
-
225 γρ. βούτυρο
-
225 γρ. ζάχαρη
-
1 βανίλια
-
1 πρέζα αλάτι
-
½ κ.γ. κανέλλα
-
4 ασπράδια σε μαρέγκα σφιχτή
-
4 κρόκους
-
300 γρ. αλεύρι
-
1 μπέικιν
-
100 γρ. γάλα
-
1 κ,σ. κονιάκ
-
100 γρ. σταφίδες
-
50 γρ. καρύδια λίγο χοντροκομμένα
Ντεκόρ
-
150 γρ. κόντιτα σε κυβάκια
-
λίγη λιωμένη κουβερτούρα
-
μερικά καρύδια κομμένα στη μέση
-
λίγες μπιλίτσες ασημένιες ή χρυσές
-
100 γρ. αμυγδαλόπαστα
-
Ανάβουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς
-
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ
-
Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη, αλάτι, κανέλλα και βανίλια να αφρατέψει
-
Ρίχνουμε έναν- έναν τους κρόκους
-
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το ρίχνουμε και αυτό σιγά- σιγά
-
Προσθέτουμε το γάλα, το κονιάκ, τα καρύδια και τα κόντιτα
-
Στο τέλος την μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά
-
Βάζουμε το κέικ στην φόρμα και ψήνουμε για 50-60 λεπτά
-
Λιώνουμε την κουβερτούρα και αλείφουμε το κέικ
-
Με μια φορμίτσα κόβουμε την αμυγδαλόπαστα σε σχήμα αστεριών και τα κολλάμε στην σοκολάτα
-
Βάζουμε επάνω και τις μπιλίτσες και μισά καρύδια εδώ και εκεί
-
Εγώ δεν είχα σοκολάτα κουβερτούρα και έβαλα λευκή