Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Buy fake Canadian banknotes
scottbowerss032 6.8.2022 10:20
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

310-pagoto fraoula margo.jpg
Παγωτό Φράουλα



Χριστουγεννιάτικη Χήνα ή Γαλοπούλα

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Κυριακή, 22 Νοέμβριος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 4 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Είναι Παράδοση για τις μέρες των Γιορτών !

Συστατικά
  • Μια χήνα ή γαλόπουλα  2.800 γρ.
  • 3-4 κρεμμύδια κομμένα σε κύβους
  • λίγο σέλινο, καρότο, πράσο
  • λίγη ρίζα από μαϊντανό αν έχουμε
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ,σ. ντομάτα πελτέ
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 3-5 σποράκια  μπαχάρι
  • 1/2 κ.γ. θυμάρι
  • 1 μικρό κλωναράκι δενδρολίβανο
  • Πιπέρι -αλάτι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 3 κούπες ζωμό από κότα
  • 1 κούπα κόκκινο ξηρό κρασί

Γέμιση

  • 1/2 κούπας σταφίδες
  • 100 γρ. συκώτι γαλοπούλας
  • 1/2 κούπας ζωμό κότας
  • 1 κούπα ρύζι
  • 4 κ,σ. μαργαρίνη
  • 1 κ,γ. αλεσμένο μπαχάρι
  • 100 γρ. κουκουναρόσπορο
  • 200 γρ. κάστανα  καθαρισμένα και βρασμένα
  • 1 κρεμμύδι σε κύβους κομμένο
Οδηγίες

  1. Πρώτα κάνουμε την σάλτσα για την χήνα
  2. Παίρνουμε τα εντόσθια και τον λαιμό τις φτερούγες και το πάχος που είναι μέσα στην χήνα και τα κόβουμε μικρά κομματάκια
  3. Το βάζουμε σε μια κατσαρόλα να λιώσει, ρίχνουμε την ζάχαρη στο λίπος να ξανθύνει καλά  και να σκουρύνει λίγο
  4. Ρίχνουμε τα εντόσθια, τον λαιμό κα τις φτερούγες, να καβουρδιστούν και να πάρουν ένα σκούρο χρώμα
  5. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τα αφήνουμε και αυτά να πάρουν χρώμα
  6. Ανακατεύοντας, προσθέτουμε και τα λαχανικά κομμένα, το σκόρδο και την ντομάτα
  7. Ρίχνουμε τον ζωμό κότας το κρασί, αλάτι και πιπέρι και τα βράζουμε για 2 ώρες
  8. Κάνουμε την γέμιση
  9. Ζεσταίνουμε την μαργαρίνη, ρίχνουμε τα κρεμμύδια να πάρουν χρώμα και μετά τα συκωτάκια, και αφήνουμε να σοταριστούν
  10. Προσθέτουμε το κουκουνάρι και τις σταφίδες, το σβήνουμε με 1 κούπα ζωμό κότας ρίχνουμε  το μπαχάρι αλάτι και πιπέρι
  11. Προσθέτουμε άλλη 1 ½ κούπα ζωμό και 1 κούπα  ρύζι αφήνουμε να βράσουν 20 λεπτά και  προσθέτουμε και τα κάστανα
  12. Με την γέμιση γεμίζουμε την Χήνα, την βάζουμε στο ταψί με 1 κούπα ζωμό κότας
  13. Το πρωί στις 9,30,  βάζω την Χήνα στον φούρνο στους 100 βαθμούς, για 5 ώρες να ψήνεται
  14. Μετά από 2 ώρες βγάζω το λίπος που βγάζει η Χήνα με ένα κουτάλι και την περιχύνω με το ζουμάκι της
  15. Κόβω ένα κρεμμύδι και μια ντομάτα στα 4 και τα ρίχνω και αυτά στο ταψί και πάντα την περιχύνω με το ζουμάκι της
  16. Στις 14,30 ανεβάζω την θερμοκρασία στους150 βαθμούς και αφήνω 2 ώρες να ψήνεται έως να έχει πάρει ένα πολύ ωραίο χρώμα
  17. Μετά την παίρνω, την βάζω σε μια πιατέλα και στραγγίζω το ζουμάκι της το όποιο το πρόσθεσα στην σάλτσα που έφτιαξα
  18. Την στραγγίζω με ένα τρυπητό, βάζω την σάλτσα σε μια κατσαρόλα και αφήνω να πάρει μια βράση
  19. Παίρνω 2 κ,σ. νισεστέ ή κορν φλάουρ και 1 κ.σ. νερό, τα ανακατεύω και δένω την σάλτσα
Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Πέμπτη, 26 Νοέμβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Αυτή η ροδοψημένη πεντανόστιμη χήνα παίρνει απο μένα 5 σκούφους! Μια χαρά τη βρίσκω. Αλήθεια πώς πετυχαίνεις αυτό το υπέροχο τραγανό ρόδινο χρώμα;
Σχόλιο από Margo , Πέμπτη, 26 Νοέμβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Εκπληκτική!!!!
Σχόλιο από Bianka , Πέμπτη, 26 Νοέμβριος 2009
Ηλιαννα την κανω ετσι οπως σας εγραψα στην συνταγη
ΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!!!!!!!ΝΑΙ ,ΝΑΙ ΞΕΧΑΣΑ ΝΑ ΤΟ ΓΡΑΨΩ
και στο τελος δγλαδη 15 λεπτα πριν την βγαλω περνω 1 κ,σ,μελι με λιγη κανελλα τα ανακατευω καλλα και την αλειφω
Σχόλιο από bhsaria58 , Παρασκευή, 27 Νοέμβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Απλά 105 σκουφους!!!!!!!!!!
Μεταφορά στην κορυφή