Χοιρινό με μπαλσάμικο,πορτοκάλι και πουρέ κολοκύθας
- 1κ. χοιρινό από μπούτι χωρίς κόκκαλο κομμένο σε χοντρές φέτες,
- 1φλ.χυμό πορτοκάλι,
- 4κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο,
- 1/2φλ.κόκκινο κρασί,
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο,
- 2σκ.σκόρδο ψιλοκομμένο,
- 1 ξυλάκι κανέλας
- ,5-6 μπαχάρια,
- αλατοπίπερο,
- 4κ.σ.λάδι.
Πουρές κολοκύθας:
- 500γρ.κολοκύθα κίτρινη
- ,2 πατάτες ,
- 1/4 κ.γλ.μπαχάρι,
- 1/4 κ.γλ.μοσχοκάρυδο,
- αλάτι.
- Κόβει ο χασάπης μας το κρέας σε χοντρές φέτες, το πλένουμε, στραγγίζουμε καλά.
- Σοτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι με τα μπαχαρικά ολόκληρα και το σκόρδο, προσθέτουμε το κρέας, σοτάρουμε καλά από τις δυο πλευρές. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί λίγο και ρίχνουμε το μπαλσάμικο και τον χυμό. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε45 λεπτά περίπου, να μαλακώσει το κρέας. Αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό ή ζωμό κρέατος
- .Για τον πουρέ: Καθαρίζουμε και κόβουμε σε μικρά κομμάτια την κολοκύθα, τις πατάτες και βάζουμε να βράσουν 20 λεπτά σε αλατισμένο νερό.
- Στραγγίζουμε καλά και πολτοποιούμε πατάτες και κολοκύθα. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και λίγο αλάτι, ανακατεύουμε καλά να ενωθούν οι γεύσεις.
- Βγάζουμε το κρέας, σουρώνουμε τη σάλτσα. Σερβίρουμε το κρέας με τον πουρέ και σάλτσα από το φαγητό!
Μια συνταγή του Β.Δρίσκα!!