Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

4356-likerstafiliken.jpg
Λικέρ σταφύλι



Κοτόπουλο φρικασέ

recipe image
Προστέθηκε απόtzeni.masterchef, Σάββατο, 05 Μάιος 2012
none
Περιγραφή

Ένα νόστιμο φρικασέ μαγειρεμένο με κοτόπουλο και τρυφερές καρδιές μαρουλιού.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  •    Ένα μέτριο κοτόπουλο σε μερίδες.
  •    3 μαρουλάκια τρυφερά.
  •    Μισό ματσάκι άνηθο.
  •    3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια.
  •    1 ξερό κρεμμύδι.
  •    1 κουταλιά βούτυρο.
  •    1/2 κούπα λάδι.
  •    Αλάτι,   Πιπέρι.
  •    2 αυγά.
  •    1-2 λεμόνια.
Οδηγίες
  1. Αφαιρούμε τα εξωτερικά φύλλα από τα μαρούλια και κρατάμε τα τρυφερά .   Πλένουμε πολύ καλά και κόβουμε τα φύλλα σε μέτρια κομμάτια. Τα ζεματάμε ελάχιστα σε νερό που βράζει, τα βγάζουμε και τα στραγγίζουμε.
  2. Σοτάρουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου με το βούτυρο και το λάδι μαζί.   Προσθέτουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, και εξακολουθούμε το σοτάρισμα σε σιγανή φωτιά .   Ρίχνουμε λίγο καυτό νερό στο φαγητό, αλάτι και πιπέρι.   Βράζουμε για μισή ώρα περίπου το κοτόπουλο.
  3. Προσθέτουμε τα μαρούλια και τον ψιλοκομμένο άνηθο και συνεχίζουμε το βράσιμο.   Ό ταν κοτόπουλο και μαρούλια έχουν βράσει, αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά.
  4. Κάνουμε το αυγολέμονο με τον τρόπο που ξέρουμε και αυγοκόβουμε το φαγητό.  Αφήνουμε το φαγητό να ηρεμήσει για 5-10 λεπτά και μετά σερβίρουμε.
Λίγα μυστικά ακόμα
  • Μπορούμε αν θέλουμε να παραλείψουμε το αυγολέμονο και να ρίξουμε στο φαγητό, χυμό λεμονιού μέσα στο οποίο έχουμε διαλύσει 1 κουταλιά κορν φλάουρ.
  • Προσέχουμε το φαγητό μας να έχει κανονική ποσότητα ζωμού, έτσι ώστε το αυγολέμονο να γίνει κρεμώδες και όχι νερουλό.
  • Τα μαρούλια δεν πρέπει να παραβράσουν, αλλά να είναι τραγανά. Γι αυτό δεν τα ζεματάμε πολύ, ιδιαίτερα αν είναι τρυφερά.
Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή