Χοιρινή πικάντικη τηγανιά με πιπεριές
- 1 1/2 κιλό χοιρινή τηγανιά σε κομμάτια,
- 2 πράσινες πιπεριές σε μπαστουνάκια,
- 1 κόκκινη πιπεριά ή Φλωρίνης σε μπαστουνάκια,
- 1 πορτοκαλί πιπεριά σε μπαστουνάκια,
- 2 ξερά κρεμμύδια,
- ρίγανη ή θυμάρι,ανάμεικτα μπαχαρικά,ανάμεικτα πιπέρια αλάτι,
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο για το τηγάνι + 1/2 φλ. για το κρέας,
- 1 ποτήρι κόκκινο κρασί.
- Πλένουμε πολύ καλά το κρέας,στραγγίζουμε καλά,αλατοπιπερώνουμε. Το βάζουμε σε μεγάλο μπολ που θα χωράει,προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά,το μισό λάδι , ανακατεύουμε πολύ καλά και βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες Ή ακόμη καλύτερα από το βράδυ να απορροφήσει όλες τις γεύσεις.
- Βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι στη φωτιά,ρίχνουμε όπως είναι την τηγανιά μαριναρισμένη ,αφήνουμε να πιει τα υγρά της ανακατεύοντας, αφού αρχίσει να στεγνώνει και να παίρνει χρώμα ρίχνουμε το 1 φλ. λάδι ,αφήνουμε να σοταριστούν καλά.
- Σβήνουμε με το κρασί,προσθέτουμε λίγο νερό,χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας τακτικά να μην μας κολλήσει για 30 λεπτά περίπου ή έως να μαλακώσει το κρέας.
Παρόμοια συνταγή με τη χοιρινή τηγανιά με τσίπουρο
Αν δεν σας αρέσουν τα πικάντικα αποφύγετε τα ανάμεικτα μπαχαρικά και πιπέρια. Σερβίρουμε με ρύζι ή πατάτες τηγανιτές.