Χοιρινές φέτες από μπούτι με τυρί
- Χοιρινό μπούτι κομμένο σε φέτες (απο τον κρεοπώλη)
- Τυρί σε φέτες
- Αλάτι, πιπέρι, 1 / 2 κύβο κότας, 1 κουταλάκι γούστερ σως
- 2 μανιτάρια ψιλοκομμένα
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- Λάδι για σωτάρισμα
- Παίρνουμε τις φέτες κρέατος αλατίζουμε το κρέας μας και στην μια πλευρά κάθε κρέατος ρίχνουμε μπόλικο πιπέρι
- Σωτάρουμε τις φέτες κρέατος μέχρι να ροδοκοκκινίσουν καλά και της βαζουμε σε πυρέξ.
- Στο τηγάνι που είχαμε σωτάρει το κρεας τώρα σωτάρουμε τα ψιλοκκομμένα κρεμμύδια μας και τα μανιτάρια.
- Τα προσθέτουμε στο πυρέξ.
- Σε μισό με τρία τέταρτα του φλυτζανιού προσθέτουμε ζεστό νερό και λιώνουμε τον κύβο, προσθέτουμε και το γούστερ σως και τα περιχύνουμε στο πυρέξ μας
- Βάζουμε το πυρέξ μας στο φούρνο 15 λεπτά και έπειτα προσθέτουμε το τυρί που είναι σε φέτες σε κάθε κρέας.
- Ξανατοποθετούμε το πυρέξ στο φούρνο και ψήνουμε μέχρι να λιώσει το τυρί μας.
Ξέχασα να σας πώ ότι, όταν βάλουμε το κρέας στο πυρέξ η πανω πλευρά θα είναι αυτή που έχει το πιπέρι.
Τα ζουμιά του κρέατος αν θέλουμε τα δένουμε με μια κουταλιά κορν φλάουρ
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
Το έχεις φτιάξει έτσι και με άλλου είδους κρέας σε φέτες; Και αν ναι χρειάζεται και τον ίδιο χρόνο ψησίματος;
Το καλύπτεις με αλουμινόχαρτο;
Οταν αναγράφω οτι το σωτάρω καλά, εννοω 3 λεπτα καθε πλευρά οπότε εχει ενα ωραιο ροδοκόκκινο χρώμα και λίγα αίματα στο εσωτερικό του οπότε με λίγο ψήσιμο στο φούρνο ειναι ετοιμο . Ο ζωμός μεσα που βάλαμε το διατηρεί μαλακό