Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

2179-ladopita1.jpg
Λαδόπιτα έκπληξη



Χιονούλα

recipe image
Προστέθηκε απόBarBarBar, Τρίτη, 14 Απρίλιος 2015
none
Περιγραφή

Μια τούρτα απόλαυση!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες

Για το παντεσπάνι:

  • 5 φλ. του καφε ζαχαρη
  • 5 αυγα
  • 5 φλ.του καφε αλευρι
  • 1 μπέικιν
  • 1 βανιλια,
  • 100 γρ. ινδοκαρυδο για στολισμα

ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΡΕΜΕΣ:

1 δοση κρεμα ζαχαροπλαστικης:

  • 1 .200 γρ.γαλα
  • 140 γρ.καστερ παουντερ η κορν φλαουρ
  • 12 κουτ.της σουπας κοφτες ζαχαρη
  • 1 κουτ.της σουπας φρ.βουτυρο
  • 150 γρ.ινδοκαρυδο

για την κρέμα σαντιγί:

  • χτυπαμε ενα κουτακι μορφατ
  • ριχνουμε μεσα 1 φλ.του τσαγιου αχνη ζαχαρη
  • 1 σφινακι λικερ καρυδα

Σιρόπι:

  • 1 φλ.του τσαγιου ζαχαρη
  • 1 1/2 φλ.του τσαγιου νερο
  • 1 βανιλια

Οδηγίες
  1. Για το παντεσπάνι: Χτυπαμε καλα τη ζαχαρη με τα αυγα, ριχνουμε λιγο λιγο το αλευρι και τα υπολοιπα υλικα. Ψηνουμε σε 180 βαθ. για 25- 30 λεπτα.
  2. Για το σιρόπι: βραζουμε όλα για 7 λεπτα
  3. Συναρμολόγηση: ενωνουμε την μιση κρεμα σαντιγί με την κρεμα ζαχαροπλαστικης.
  4. Στρωνουμε το ενα παντεσπανι και το σιροπιαζουμε, βαζουμε επανω τη μιση κρεμα,
  5. βαζουμε το επομενο παντεσπανι, το σιροπιαζουμε και στρωνουμε την υπολοιπη κρεμα.
  6. Βαζουμε σε κορνε την υπολοιπη σαντιγί που κρατησαμε και γαρνιρουμε την τουρτα μας,
  7. χιονιζουμε με τα 100 γρ.ινδοκαρυδο
  8. Εαν θελουμε στο σερβιρισμα ριχνουμε και αχνη ζαχαρη

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή