Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 19.9.2017 12:18
Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 5.9.2017 8:17
Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 16:45
Φτιάξε πετιμέζι σύκου
howto 11.7.2017 10:21
Φτιαξε ευκολα βανίλια υποβρύχιο
howto 11.7.2017 9:53
Φτιάξε εύκολα το υπέροχο λικέρ καρύδι
howto 11.7.2017 9:50
Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
howto 11.7.2017 9:46
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 19:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 16:13
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 18:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 12:12
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
netcafe2 4.6.2016 7:43
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 13.6.2015 17:24
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 15.4.2015 12:27
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 15.4.2015 12:25
ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΚΟΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
howto 22.3.2015 17:08
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 26.2.2015 14:57
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 26.2.2015 14:57
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 20.2.2015 17:56
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 20.2.2015 17:55
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Χάντρες με πιπεριές και λουκάνικο

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Δευτέρα, 08 Ιούλιος 2013
none
Περιγραφή

Μια νόστιμη και καλοκαιρινή ιδέα για να φτιάξουμε τις αγαπημένες μας χάντρες με πιπεριές, τυρί και ό,τι άλλο θέλουμε.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 1 κιλό κατεψυγμένες χάντρες ή 2 κ. φρέσκες χάντρες που θα ξεφλουδίσουμε και θα κρατήσουμε τα σπόρια
  • 4 ντομάτες κόκκινες τριμμένες στον τρίφτη
  • 2 κρεμμύδια μεγάλα ψιλ/να
  • 4 σκελ. σκόρδο φετάκια
  • 2 πράσινες πιπεριές, καρέ
  • 3 πιπεριές χρωματιστές σε μεγάλα καρέ ή πιπεριές Φλωρίνης
  • 1 ποτ. λευκό κρασί
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 200 γρ. φέτα τριμμένη με τα δάκτυλα
  • 1 μάτσο μαϊντανό
  • 1 κούπα λάδι
  • 1 κύβο κοτόπουλου ή κρέατος
  • Αλάτι – πιπέρι
  • 1 λουκάνικο σε φέτες σοταρισμένο σε λίγο λάδι
Οδηγίες
  1. Σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές και το σκόρδο. Στη συνέχεια ρίχνουμε τις χάντρες και ανακατεύουμε όλα μαζί για 2-3 λεπτά.
  2. Σβήνουμε με το λευκό κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα. Προσθέτουμε τον κύβο, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να μαγειρευτούν οι χάντρες σε χαμηλή φωτιά, σκεπασμένο, για 30 λεπτά ή και περισσότερο, μέχρι να μαλακώσουν καλά. Αν χρειάζεται νερό, προσθέτουμε ζεστό νερό λίγο, λίγο.
  3. Προς το τέλος προσθέτουμε το μαϊντανό, τα λουκάνικα και τη φέτα σε κομμάτια, ανακατεύουμε και αφήνουμε να μαγειρευτεί το φαγητό μας περίπου 3-4 λεπτά μέχρι να λιώσει η φέτα. Σβήνουμε και σερβίρουμε.

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Οι χάντρες να ψηθούν περισσότερο ή λιγότερο ανάλογα αν είναι φρέσκες ή κατεψυγμένες.

Μπορούμε να μη βάλουμε το λουκάνικο αν δε θέλουμε και να έχουμε μόνο τη φέτα.

 

Φασόλια χάντρες

Φασόλια χάντρες γιαχνί

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή