Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Κάνναβη σε τροφές
Athina P 4.1.2019 18:03
Περισσότερα...


Χαλβάς...αλλιώτικος

recipe image
Προστέθηκε απόMargo, Παρασκευή, 26 Μάρτιος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 10 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Ένας χαλβάς διαφορετικός, αρωματικός, γευστικός και χρυσαφένιος !

Συστατικά
  • 2 κ.σ. φυτικό βούτυρο (Μινερβίνη)
  • 2 χούφτες αμύγδαλα.
  • 1 ½ ποτήρι ν. ζάχαρη
  • 4 ποτήρια ν. νερό
  • 1 κουτί άνθος αραβοσίτου βανίλια (160 γρ.)
  • κανέλα
Οδηγίες
  1. Ξεφλουδίζουμε τα αμύγδαλα σε βραστό νερό και τα χωρίζουμε στα δύο.
  2. Σε μεγάλο μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη, το νερό, το άνθος αραβοσίτου και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί όλο το μίγμα.
  3. Σε καταρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει.
  4. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα και με ξύλινη κουτάλα τα ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να καβουρδιστούν απαλά και να αρωματιστούν.
  5. Αφού πάρουν τα αμύγδαλα το επιθυμητό χρώμα –προσέχοντας να μην καούμε- ρίχνουμε το μίγμα μας.
  6. Ανακατεύουμε συνεχώς (μερικά λεπτά) με την ξύλινη κουτάλα μέχρι να δέσει ο χαλβάς, προσέχοντας να μη κολλήσει το μίγμα στον πάτο και τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
  7. Ο χαλβάς είναι έτοιμος όταν δέσει το μίγμα και στην επιφάνεια δημιουργηθούν μεγάλες φουσκάλες.
  8. Αποσύρουμε το χαλβά από τη φωτιά αμέσως και τον ρίχνουμε στη φόρμα μας.
  9. Αφήνουμε το χαλβά να κρυώσει, αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και αφαιρούμε το κεντρικό μέρος της φόρμας για να βγει εύκολα ο χαλβάς.
  10. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με κανέλα.
Λίγα μυστικά ακόμα
  • Εάν θέλουμε το χαλβά μας ακόμη πιο γλυκό προσθέτουμε 1/2 ποτήρι ν. ζάχαρη ακόμη (δηλ. σύνολο 2 ποτήρια ν. ζάχαρη)
Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Τρίτη, 30 Μάρτιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Αφρός θα πρέπει να γίνεται!!!!
Σχόλιο από marianta , Τρίτη, 30 Μάρτιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Από το χρώμα και την υφή φαίνεται καταπληκτικός!
Σχόλιο από hrisag , Τρίτη, 30 Μάρτιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
πραγματι ,αλλιωτικος και πολυ νοστιμος να συμπληρωσω,θα δοκιμαστει σιγουρα!
Σχόλιο από Bianka , Τρίτη, 08 Μάρτιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
ΜΜΜ!!!!Μαργκο μου τι ωραιος χαλβας;
μπραβο σου!
θα το δωκιμασω γρηγορα!
Σχόλιο από vasiliki ver , Τρίτη, 08 Μάρτιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Τέλειος ο χαλβάς Μάργκο!!!!!
Μπράβοοοοο!!!!!!!!!
Σχόλιο από Ermioni , Πέμπτη, 11 Αύγουστος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
θα δοκιμαστει αμεσα!!!!!!!!
Σχόλιο από aristea , Παρασκευή, 12 Αύγουστος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
polu wraios k eukolo tha to dokimaso!!!!!!!
Μεταφορά στην κορυφή