Χαλβάς με τέλειες αναλογίες
Για το σιρόπι
- 4 1/2 κούπες νερό
- 2 1/2 κούπες ζάχαρη
- 1 ξύλο κανέλλας
- 1 κουταλιά χυμό λεμονιού
- 1/4 κουταλάκι τριμμένο γαρύφαλο
Για το μείγμα με το σιμιγδάλι
- 2/3 κούπας σπορέλαιο
- 2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό
- Καρύδια και κανέλλα για το πασπάλισμα.

- Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μεγάλη κατσαρόλα και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά 5-7 λεπτά.
- Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι με το σιμιγδάλι και το καβουρντίζουμε σε μέτρια φωτιά, ενώ ανακατεύουμε συνεχώς.
- Όσο πιο πολύ το καβουρντίσουμε τόσο πιο νόστιμος γίνεται ο χαλβάς, αλλά φυσικά και τόσο πιο βαρύς.
- Όταν πάρει το χρώμα που θέλετε, αδειάστε με προσοχή μέσα στην κατσαρόλα το σιρόπι που έχετε έτοιμο και έχει κρυώσει λίγο (προσοχή γιατί μπορεί να πιτσιλίσει και να καείτε).
- Ανακατεύετε το μείγμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό και να ξεκολλάει το μείγμα απο τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
- Αδειάστε σε φόρμα και αφήστε λίγο να κρυώσει.
- Αναποδογυρίστε σε πιατέλα και πασπαλίστε με καρύδια και κανέλλα ή ότι άλλο θέλετε.
- Η συνταγή είναι απο το realfood με κάποιες μικροαλλαγές και είναι η καλύτερη συνταγή για χαλβά που έχω δοκιμάσει.
- Ελπίζω να σας αρέσει !






